Valoarea holdingului ROCA Investments s-a dublat in 2020, pana la 42 de milioane de euro

Holdingul ROCA Investments, a raportat, in 2020, un randament al investitiilor in crestere pana la 62%, iar valoarea evaluata a companiei s-a dublat de la un an la altul, de la 22,3 milioane de euro la 42 de milioane de euro.

Scris de Agro Food, Vineri, 16 Aprilie 2021
Raportul de activitate al companiei arata ca, in cursul anului trecut, cele 13 companii din portofoliu (din care doua inactive) au generat o cifra de afaceri cumulata de 98 milioane de euro, un profit operational (EBITDA) de cinci milioane de euro, precum si peste o mie de angajati.
 
"Pentru 2021, ROCA si-a propus sa investeasca in companii mai mari si sa mareasca tichetul per tranzactie. ROCA se indreapta catre companii care au potential de crestere accelerata si au nevoie de sprijin in acest sens, care se afla intr-un moment de dificultate si care au nevoie de un partener pentru a trece peste acest impas, dar si catre companii care cauta sa transfere managementul businessului in mainile unor executivi performanti. Performanta ROCA se bazeaza pe mai multi piloni, precum: granularitatea investitiilor, diversitatea domeniilor de activitate, sinergiile la nivel de portofoliu si implicarea directa in activitatea de management", se arata in comunicat.
 
ROCA Investments este o companie de tip holding, ce face parte din Impetum Group, si detine participatii in mai multe companii. In prezent, la trei ani de activitate, holdingul este prezent in zece judete ale tarii, in cinci mari sectoare de activitate: agrifood, logistica, servicii industriale, productie materiale de constructii si ingrijirea personala.
 
Ecosistemul ROCA este format din companiile: Frigotehnica (industria frigului), BICO Industries (producator de plasa din fibra), Romcargo Maritim (operator portuar), RDF Arad (agribusiness), Electroplast (producator de cabluri electrice), Mecanex (producator de pompe pentru diverse industrii), Piscicola (ferma piscicola), Artesana (produse lactate artizanale), CAHM (ingrijire personala), Yellow.Menu (restaurant online) si Sinteza (industrie chimica).