Unda verde tranzactiei prin care Gardenica a preluat companiile Pasteur Filiala Filipesti si Farmavet

Consiliul Concurenței a autorizat tranzactia prin care Gardenica Limited a preluat companiile Pasteur Filiala Filipești SRL si Farmavet SA, precum si unele active aferente activitatii de productie de furaje ale Agrozootehnica Pietroiu SA.

Scris de Laura-Georgiana Cioba, Vineri, 27 Septembrie 2019

In urma analizei acestei concentrari economice, Consiliul Concurentei a constatat ca operatiunea notificata nu ridica obstacole semnificative in calea concurentei efective pe piata romaneasca sau pe o parte substantiala a acesteia si nu exista indoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurential normal.

Decizia va fi publicata pe site-ul autoritatii nationale de concurenta, dupa eliminarea informatiilor cu caracter confidential. Gardenica Limited este detinuta de catre Fondul II China CEE, fond de investitii controlat de catre Banca de Export-Import a Chinei. In Romania, grupul este prezent prin companiile Flash Lightings Services SA si Bristol Logistics SA.

Pasteur Filiala Filipesti SRL desfasoara activitati de producere de produse farmaceutice veterinare de baza, iar Farmavet este specializata in comercializarea produselor biologice, medicamentelor, dezinfectanti, raticide, reagenti chimici, echipament de protecție sanitar etc.

Agrozootehnica Pietroiu SA are ca principal obiect de activitate cultivarea cerealelor (exclusiv orez), plantelor leguminoase si a plantelor producatoare de seminte oleagionase.