USAMV Cluj-Napoca pune in vanzare peste 90.000 de rasaduri

Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara (USAMV) din Cluj-Napoca anunta punerea in vanzare a primelor rasaduri de legume din 2021, destinate spatiilor protejate (sere/solarii) si care sunt produse la serele Statiunii de Cercetare Horticola (SCH), unde vor fi comercializate.

Scris de Agro Food, Luni, 12 Aprilie 2021
Rasaduri din zeci de soiuri de legume au fost ingrijite de specialistii de la SCH, iar de luni, 12 aprilie 2021, vor fi puse in vanzare primele din acest an, la preturi cuprinse intre 1-4 lei/bucata (inclusiv TVA), dupa cum urmeaza: rosii, castraveti, ardei gras si kapia, gogosari, ardei bulgaresti, ardei iuti, broccoli, conopida, gulie, varza Kale, salata verde. Din 19 aprilie, in functie de conditiile meteo, vor fi puse la vanzare si alte soiuri, cum ar fi pepene galben, varza, vinete, telina, alaturi de patrunjel, oregano, busuioc, tarhon, salvie, cimbru sau leustean.
 
Tot atunci este estimata punerea in vanzare si pentru primele flori din acest an – carciumarese si craite. Toate detaliile privind speciile, soiurile, preturile si data vanzarii le gasiti in tabelul de mai jos.
 
rasaduri
 
rasaduri 2
”Rasadurile sunt obtinute la serele statiunii noastre, din seminte profesionale, atat pentru soiurile create la noi, cat si pentru alte soiuri si hibrizi. Rasadurile se livreaza repicate, in cuburi nutritive, astfel ca inradacinarea acestora se va face mult mai repede, iar gradul de prindere este 100%. Vreau sa subliniez ca rasadurile sunt destinate, in aceasta perioada a primaverii, plantarii in spatii protejate (sere/solarii), nu in aer liber. In perioada pandemiei, multa lume s-a reorientat spre gradini de legume sau flori, si-au descoperit o noua pasiune si ne bucuram sa venim, ca in fiecare primavara, in intampinarea pasionatilor de legumicultura si floricultura. Am produs de aceasta data peste 120.000 de rasaduri, iar o parte dintre acestea, circa 30.000 de bucati, vor fi plantate si ingrijite la statiunea noastra”, a declarat Biol. dr. ing. Lukacs Lehel, directorul SCH.
 
Vanzarea rasadurilor se va face in doua puncte ale statiunii: la magazinul situat la capatul str. Liviu Rebreanu (zona parking, capat autobuze 33,34, 48) si la una din serele din incinta, cu intrare din str. Horticultorilor nr. 5. Program vanzare: zilnic, de luni si pana vineri, intre orele 8.00 – 16.00, iar sambata, intre orele 8.00 – 13.00, cu exceptia sarbatorilor legale. Pentru detalii puteti suna la numerele de telefon: 0756966132 sau 0760291241.
 
Rasadurile vor fi vandute in tavite alveolare, in limita stocului, iar comenzi pentru livrari prin curierat nu se primesc. Alte rasaduri de legume si flori vor fi puse in vanzare si la serele din campus sau la magazinul USAMV Cluj-Napoca, de pe Calea Manastur nr. 7, insa dupa data de 1 mai, acestea fiind destinate plantarii direct in aer liber.