UE a majorat la 75 de tone cota de pescuit la calcan pentru Romania in 2020

Cota de pescuit la calcan din Marea Neagra pentru Bulgaria si Romania va fi de 150 de tone in 2020 (cate 75 de tone pentru fiecare din cele doua tari), in crestere cu 32% fata de cota pentru acest an, au anuntat reprezentantii biroului de presa al Ministerului Agriculturii din Bulgaria, transmite Novinite.

Scris de Laura-Georgiana Cioba, Vineri, 08 Noiembrie 2019

In 2019, cota de pescuit la calcan pentru Bulgaria si Romania este de 114 tone (cate 57 de tone pentru fiecare din cele doua tari). Avand in vedere importanta acestui tip de pescuit pentru sectorul piscicol, aceasta majorare cu 32% este un succes important pentru cele doua tari.

Decizia urmeaza sa fie oficializata intr-un raport adoptat la incheierea celei de a 43-a sesiuni anuale a Comisiei Generale pentru Pescuit in Marea Mediterana (GFCM).

In anii precedenti, Comisia Europeana a incercat, fara succes, sa obtina o reducere de 15% a cotei de calcan in Marea Neagra, in ideea de a asigura un pescuit sustenabil, insa de fiecare data cotele de pescuit la calcan pentru Bulgaria si Romania au ramas neschimbate ca urmare a argumentelor ridicate de autoritatile de la Sofia si Bucuresti.