Toti angajatii KFC, Pizza Hut si Taco Bell din Romania au revenit la munca din 1 septembrie

Restaurantele Sphera Franchise Group se redeschid la interior, in Romania, in urma deciziei adoptate de autoritati de a permite functionarea spatiilor din interior ale restaurantelor, barurilor si cafenelelor, cu respectarea normelor de siguranta si igiena de rigoare, incepand cu 1 septembrie, a anuntat grupul.

Scris de Agro Food, Luni, 07 Septembrie 2020

Potrivit sursei citate, toti angajatii KFC, Pizza Hut si Taco Bell din Romania au revenit la munca din somaj tehnic incepand cu 1 septembrie 2020, ca urmare a redeschiderii restaurantelor la interior.

 

Sphera Franchise Group SA este o companie holding ce reuneste branduri precum KFC, Pizza Hut, Pizza Hut Delivery si Taco Bell.

 

"Prin urmare, incepand cu 1 septembrie 2020, Sphera Franchise Group are active 157 din 158 de restaurante in toate cele trei piete de activitate, Romania, Italia si Republica Moldova. Toate restaurantele active respecta reguli stricte de igiena si igienizare, care includ monitorizarea starii de sanatate a angajatilor, dotarea acestora cu manusi si masti de unica folosinta, dezinfectarea permanenta a suprafetelor de lucru, promovarea platii cu cardul contactless si punerea la dispozitia clientilor de recipiente cu dezinfectanti", potrivit unui comunicat transmis Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

 

Potrivit sursei citate, au fost impuse noi masuri in toate restaurantele Sphera Franchise Group din Romania pentru a crea un mediu sigur, pentru a evita raspandirea virusului COVID-19, pentru a efectua operatiuni de calitate in restaurante si pentru a asigura sanatatea angajatilor si a clientilor.

 

Reprezentantii grupului mentioneaza ca aceste masuri includ: permiterea accesului a maximum 6 persoane la o masa, exceptie facand membrii aceleiasi familii, cu domiciliu comun, care pot ocupa maximum 8 locuri la o masa; purtarea obligatorie a mastii in incinta restaurantelor, atat in ceea ce priveste angajatii, cat si clientii, pentru acestia dupa ce regula sunt valabile in momentul interactiunii cu spatiile comune; incurajarea clientilor de a utiliza dezinfectantul pus la dispozitie in restaurant; realizarea unui traseu marcat cu sageti, menit sa favorizeze pastrarea distantei sociale conform cerintelor in vigoare.

 

Totodata, o alte masuri luate sunt: masurarea temperaturii clientilor la sosire (in restaurantele KFC, Pizza Hut si Pizza Hut Delivery din afara centrelor comerciale) si pastrarea datelor personale in cazul in care servesc masa in restaurant; sanitarizarea regulata a tuturor spatiilor din restaurant care sunt frecvente de catre clienti cu produse speciale, aprobate si destinate aceste activitati.

 

Sphera Franchise Group a raportat vanzari consolidate de 304,6 milioane de lei in primul semestru al anului, reprezentand o scadere de 31,6% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, generata de perioada de carantina.