Topul fermierilor romani, producatori de cartofi

Agentia TMT PR, cu sprijinul Federatiei Naționale Cartoful din Romania (FNC-R), a lansat cea de-a doua editie a ghidului AGROtrends, dedicat culturii cartofului.

Scris de Daniela Carolina Cristescu, Luni, 15 Iulie 2019

Conform informatiilor din publicatie, primele locuri in topul fermierilor producatori de cartofi din Romania sunt ocupate de: PPCC Tara Fagarasului din localitatea Dragus, judetul Brasov cu 260 ha cultivate, urmeaza M&P Agro/Elit Agro din localitatea Cernat, judetul Covasna cu 250 ha cultivate, iar pe locul trei se afla Biofarm din Targul Secuiesc cu 200 de ha cultivate cu cartofi. In top urmeaza companii precum: Bioplant, cu 190 ha cultivate, Timate/Agrowest, cu 180 ha, Agromec Gheorgheni, 180 ha, Burgabotek, 120 ha si Romion Agri&Co, 110 ha.

Datele sintetizate, prezentate in ghid, reprezinta o fidela radiografie a situatiei cartofului pe plan mondial si european, alaturi de referiri specifice culturii in Romania - evolutia suprafetelor si a productiilor realizate in ultimii ani, scheme de plati, surse de finantare.
Ghidul include de asemenea, topul producatorilor de cartof din Romania, alaturi de 4 modele de buna practica, dosare de fermier – Productie Agrico-M, PPCC Tara Fagarasului, Astra Trifesti – Domeniile Lungu si ferma Van den Borne Aardappelen din Olanda, un reper la nivel  european privind implementarea cu succes a tehnologiilor de agricultura digitala.

 “La 2 ani de la lansarea proiectului AGROtrends, am reusit sa ne alaturam din nou celei mai importante si vocale asociatii de fermieri din sectorul legume-fructe, Federatia Nationala a Cartofului din Romania. Cultura cartofului este una extrem de provocatoare, motiv pentru care felicitam toti producatorii de cartof din Romania. Vrem sa ii vedem cat mai mult si mai des in piete, in supermarketuri, in restaurante si implicit, un farfuriile romanilor“, a declarat Mirela Scarlat, fondator TMT PR.