Tone de legume se vand zilnic prin intermediul platformelor online lansate de MADR

Platformele online realizate de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) pentru vanzarea produselor agricole au generat pe piata un efect in lant. Zilnic sunt vandute tone de legume si de alte produse, a declarat luni, ministrul Agriculturii, Adrian Oros, in plenul Senatului.

Scris de Daniela Carolina Cristescu, Marti, 19 Mai 2020

"Legat de platformele online realizate de MADR (www.produsmontan.ro, https://rndr.ro/legume/), facem precizarea ca s-a dorit ca ele sa fie doar modele de bune practici, pentru a identifica cele mai bune modalitati de preluare a marfii direct de la producatori, precum si de a oferi sprijin producatorilor in dialogul cu marile lanturi de retail. Platformele au generat pe piata un efect in lant. Pe aceste platforme, care exista astazi in toata tara, se vand zilnic tone de legume si alte produse, iar imaginea cu legumicultorii care isi distrug produsele sunt cu siguranta imaginile din anii trecuti cu beneficiarii programului Tomata, care isi distrugeau tomatele", a precizat Oros.

El a afirmat ca grija PSD fata de legumicultori s-a vazut anul trecut, cand a fost comunicat Comisiei Europene un plafon la sprijinul cuplat vegetal de trei ori mai mic decat in anul precedent.

"Am fost nevoiti sa corectam si aceasta greseala prosteasca a dumneavoastra, solicitand Comisiei modificarea plafonului. Legumicultorii stiu exact ce ati facut, ce grija le-ati purtat! Nu pot fi toti pacaliti, nu pot fi toti mintiti", le-a transmis ministrul Agriculturii senatorilor.

Totodata, Adrian Oros a trecut in revista o serie de programe initiate de guvernarea PSD, care continua si in prezent, acestea fiind imbunatatite la cererea producatorilor.