Toate magazinele Auchan din Romania deschid puncte de colectare a uleiului alimentar uzat

Toate cele 33 de hipermarketuri Auchan din Romania vor include, din aceasta saptamana, puncte de colectare a uleiului alimentar uzat de la clienti, pentru a fi reciclat si folosit in productia de biocombustibil, informeaza Auchan.

Scris de Laura-Georgiana Cioba, Miercuri, 23 Octombrie 2019

Persoanele interesate sa depoziteze uleiul alimentar uzat la punctele de colectare ale Auchan trebuie sa plaseze uleiul folosit, dupa racire, intr-un recipient transparent de plastic, astfel incat uleiul sa fie strecurat si neamestecat cu alte deseuri. Recipientele din plastic trebuie sa includa minim 0,5 litri de ulei uzat (sau multiplu de 0,5 litri) si sa aduca recipientele in magazinele Auchan la Servicii Clienti. In functie de cantitatea predata, clientii vor fi rasplatiti de partenerii Auchan, pentru nivelul de responsabilitate de care dau dovada, cu detergent de vase, apa plata sau ulei de floarea soarelui.

Programul-pilot al Auchan de colectare a uleiului uzat a fost initial in doua hipermarketuri din Bucuresti - Drumul Taberei si Crangasi, iar in ultimele patru luni in cele doua magazine au fost colectati peste 150 de litri de ulei uzat, potrivit sursei.

Programul national de colectare al Auchan Romania se adreseaza tuturor consumatorilor casnici care, potrivit unui studiu realizat de Agentia Nationala pentru Protectia Mediului, sunt cei mai mari generatori de ulei alimentar uzat. Conform aceluiasi studiu, 99% din cantitatea de ulei uzat ajunge in canalizarile oraselor. Acest comportament are consecinte daunatoare asupra solului si apelor care au nevoie de zeci de ani pentru a se regenera, sublinieaza reprezentantii Auchan.