TOP 7 CELE MAI IMPORTANTE INFORMATII DIN AGRICULTURA SI INDUSTRIA ALIMENTARA

Cum arata titlurile celor mai interesante stiri din aceasta saptamana, echipa AgroFood a realizat pentru voi un nou „clasament” al celor mai importante informatii din industria alimentara si agricultura.

Scris de Laura-Georgiana Cioba, Vineri, 13 Septembrie 2019

Guvernul a aprobat infiintarea Bancii de resurse genetice vegetale Buzau.

Purtatorul de cuvant al Executivului, Nelu Barbu a explicat ca aceasta banca de resurse genetice vegetale va avea obiect principal de activitate explorarea, inventarierea, colectarea, cercetarea, dezvoltarea si conservarea resurselor fitogenetice si va conserva patrimoniul genetic vegetal.

 

Numarul focarelor de pesta porcina africana creste la 1.185. Conform ANSVSA, in prezent boala evolueaza in 346 de localitati din 25 de judete. Din numarul total de focare, 12 sunt consemnate in exploatatii comerciale si sase focare in exploatatii de tip A.

 

Coca-Cola a inchiriat alaturi de Mobexpert depozite in parcul logistic P3 de pe autostrada Bucuresti – Pitesti. Coca-Cola HBC Romania si Mobexpert au inchiriat 5.000 mp in parcul logistic P3 Bucharest A1, dezvoltat de cehii de la P3. Coca-Cola va folosi spatiul pentru a livra vitrine frigorifice catre clienţi.

 

Producatorul de vin Villa Vinèa estimeaza afaceri mai mari cu 40%. Producatorul de vin Villa Vinèa din zona Transilvaniei si-a bugetat pentru 2019 o cifra de afaceri de 3,6 milioane de lei, cu aproape 40% mai mult decat anul anterior. Cresterea e sustinuta si de HoReCa, si de retail.

 

Lindt deschide a doua unitate de retail in Budapesta. Celebrul brand de ciocolata Lindt intentioneaza sa deschida a doua unitate de retail in centrul Budapestei. Extinderea Lindt vine la putin timp dupa deschiderea primului magazin al brandului elvetian in Allee Shopping Center.

 

Romaqua Group investeste 12 milioane de euro in fabrica din Busteni. Proiectul vizeaza achizitia a doua linii noi, de mare capacitate, pentru imbutelierea de apa minerala la diverse volume, precum si extinderea suprafetelor de productie si logistice.

 

Schimbare la varful Cora, in regiune. Retailerul Cora l-a numit pe Ludovic Holinier la conducerea businessului din regiune. Acestea este responsabil de pietele Franta, Benelux si Romania. Ludovic Holinier are o experienta de peste 30 de ani in retail, cea mai mare parte a carierei sale fiind in cadrul retailerului francez Auchan.