TED`S COFFEE CO. deschide doua noi cafenele

Lantul de cafenele TED`S COFFEE CO. continua investitiile si anunta deschiderea a doua noi locatii in Bucuresti, in cartierul Tineretului si in cladirea Ana Tower de langa Romexpo.

Scris de Agro Food, Vineri, 18 Decembrie 2020
Astfel, reteaua de cafenele TED`S COFFEE CO ajunge la 38 locatii, in crestere fata de o retea de 31 cafenele la finele anului 2019. Pe parcursul anului 2020, au fost deschise noua cafenele si au fost inchise doua locatii.

 

Cea mai noua cafenea stradala a fost deschisa pe 17 decembrie intr-o zona foarte buna din punct de vedere comercial, la intersectia bulevardelor Gheorghe Sincai si Tineretului din Bucuresti, dupa o investitie de 110.000 de euro, cu o suprafata de 140 metri patrati.

 

A doua cafenea deschisa in Bucuresti este situata in proiectul Ana Tower, o cladire de birouri spectaculoasa cu 26 de etaje si o suprafata de 40.000 metri patrati din zona Casei Presei Libere. Cafeneaua are o suprafata de 60 metri patrati, plus o terasa exterioara de aceeasi marime si a necesitat o investitie de 65.000 euro. Cele doua cafenele noi sunt primele locatii care beneficiaza de noua imagine complet schimbata a conceptului TED`S COFFEE CO.

 

“Ca antreprenor, raman optimist fata de evolutia mediului de business in ciuda contextului actual care a influentat domeniul HoReCa. Astfel, din cele noua cafenele deschise anul acesta, trei au fost lansate pana in martie, si celelalte sase pana la sfarsitul anului, practic in pandemie”, a declarat Vasi Andreica, CEO TED`S COFFEE CO.

 

In prezent, marea majoritate a cafenelelor stradale sunt operationale, dar vanzarile sunt semnificativ mai mici comparativ cu cele inregistrate anul trecut din cauza faptului ca sunt inchise in interior, plus fara terase din cauza vremii reci si a traficului extrem redus in contextul scolii online si al activitatilor profesionale remote.

 

“Speram ca situatia va incepe sa se amelioreze din martie 2021. Astazi, generam pierderi insemnate operational si ne uitam cu incredere la granturile promise de Guvern. In ceea ce priveste planurile de extindere pe acest segment, consideram ca vor aparea oportunitati cu spatii stradale foarte bune. De exemplu, in primul trimestru din 2021 vom deschide o noua cafenea stradala in Piata Romana din Bucuresti, langa ASE, cu un concept mai elaborat”, spune antreprenorul Vasi Andreica.

 

In acest moment, majoritatea cafenelelor situate in cladiri de birouri sunt inchise, dar estimarile mizeaza pe o redeschidere a locatiilor in luna martie a anului viitor.

 

“Cu putine exceptii, am gasit intelegere din partea proprietarilor pentru suspendarea sau diminuarea platii chiriei pana la repopularea cladirilor. Contrar impresiei generale, cred ca acest segment de piata isi va reveni dupa jumatatea anului 2021, cand vom avea deschideri in mai multe cladiri de birouri”, adauga Vasi Andreica.

 

De asemenea, antreprenorul spera intr-o revenire graduala a sectorului HoReCa din centrele comerciale, in acest moment toate cafenelele din mall-uri fiind deschise.

 

Despre TED”S Coffee Co
TED`S COFFEE CO. este un brand de cafenele lansat in anul 2013 care s-a dezvoltat la nivel national in centre comerciale, in cladiri de birouri si stradal, prin mai multe concepte inovatoare. Fiecare concept are particularitatile sale, iar echipa TED`S implementeaza mereu acel tip de cafenea care se preteaza cel mai bine pentru locatia respectiva.