Statii de colectare selectiva a deseurilor, conectate la Internet

In Cluj-Napoca au fost instalate statii inteligente de colectare selectiva a deseurilor stradale (plastic si hartie), care sunt conectate la Internet si transmit informatii despre continut, in timp real, operatorului de salubritate. Cand capacitatea ajunge la 90%, firma de salubritate este instiintata ca trebuie sa goleasca pubela.

Scris de Daniela Carolina Cristescu, Joi, 27 Iunie 2019

"Am reusit sa implementam pentru prima oara, in Romania, un sistem inteligent de colectare selectiva a deseurilor. Acest lucru inseamna ca vom trece la o etapa noua in care invitam cetatenii sa colecteze in locurile aglomerate din oras, prin aceste dispozitive inteligente, cu panouri solare, activare cu piciorul si compactare interna a plasticului sau a hartiei.

Ce inseamna asta? Se pot depune cantitati mari de plastic sau hartie, pentru ca ele se compacteaza pe masura ce se introduce plasticul si hartia.

Sistemul este dotat cu senzori, astfel incat firma de salubritate este informata cand e plina, iar la noi, la primarie, avem o platforma digitala pe care putem urmari exact, in timp real, stadiul de umplere a containerului", a explicat primarul orasului, Emil Boc, intr-un video postat pe contul sau de Facebook.

In plus, aceste pubele sunt dotate si cu scrumiere in care fumatorii isi pot arunca chistoacele.