Sistemul ideal: tehnologie adaptata, hibrizi adaptati (P)

Probabil cea mai mare provocare intalnita de fermierii din Romania in ultimii ani este  reprezentata de schimbarile climatice care sunt din ce in ce mai evidente si mai greu de anticipat.

Scris de Agro Food, Marti, 10 Noiembrie 2020
Anii in care seceta distruge totul si anii cu precipitatii normale sunt aleatorii si cu totii avem dificultati in alegerea geneticii si a tehnologiilor utilizate: Express® sau Clearfield® Plus, aratura sau scarificare, preemergenta sau postemergenta…sunt alegeri greu de facut.

 

Cand vine vorba de floarea soarelui lucrurile sunt mai simple, cea mai potrivita tehnologie vine la pachet cu cei mai potriviti hibrizi.

 

Hibrizii linoleici Pioneer® Express® sunt si vor ramane pe primul loc in alegerea fermierilor, pentru ca au demonstrat ca pot face fata cu brio, atat anilor secetosi, cat si anilor cu pluviometrie ridicata.

 

Ajutati de tehnologia ExpressSun®, care le permite cultivarea lor chiar si in cele mai imburuienate terenuri, acest pachet aduce numai avantaje fermierilor:
- fara restrictii in rotatia cu cerealele paioase – lucru foarte important, din moment ce dupa floarea soarelui, peste 80% din fermieri seamana grau sau orz – REMANENTA ZERO.
- hibrizi foarte bine adaptati, precum P64LE99 si P64LE25 care deja nu mai au nevoie de prezentare sau hibrizii noi, creati in Romania, la Afumati, precum P64LE137 si P64LE136, care pot fi cultivati oriunde in tara.
- controleaza un spectru larg de buruieni, chiar si pe cele mai greu de combatut, precum Cirsium arvense / Palamida.
- pachet de toleranta la principalele boli si rezistenta genetica la cel mai periculos fitoparazit – Orobanche / Lupoaie.
- flexibilitate in aplicarea erbicidului – singura tehnologie in care putem erbicida in momentul optim pentru combarere buruienilor, fara a mai astepta un anumit stadiu de dezvoltare.
- putem reface erbicidarea in cazul unei ploi sau putem re-erbicida capetele sau zonele mai imburuienate.
- posibilitatea erbicidarii imediat dupa rasarirea plantelor, fara sa supunem plantele unui stres de imburuienare, asteptand un stadiu anume.
- cel mai performant portofoliu de hibrizi in cazul unei secete dezastruoase, precum cea de anul acesta.
 
Folosind genetica Pioneer®, riscurile sunt mai mici, iar surprizele neplacute dispar!
Andrei Ciocoiu – Category Marketing Manager Oilseeds RO&MD