Singura piata din Bucuresti unde poti plati cu cardul s-a redeschis

Piata Progresul, din sectorul 4 s-a redeschis dupa doua luni in care s-a aflat intr-un intreg proces de modernizare.

Scris de Laura-Georgiana Cioba, Marti, 28 Ianuarie 2020

Conform autoritatilor, aceasta detine in acest moment un sistem automatizat de ventilatie, compus dintr-o centrala de tratare a aerului, echipata cu filtre de aer, combinat cu un sistem de incalzire si racire, alcatuit din ventilo-convectoare si calorifere.

Totodata, a fost montat un sistem complet automatizat pentru detectia si stingerea incendiilor, compus din:

- centrala detectie echipata cu senzori de fum, lampi de semnalizare, sirene si butoane de panica.

- instalatie de splinklere, alimentate dintr-un rezervor de apa cu capacitatea de 5.000 litri, proiectata sa acopere suprafata totala a pietei (9.500 mp).

- instalatie de 11 hidranti complet echipati, alimentata din doua rezervoare de apa insumand 3.000 de litri.

- sistem de presurizare si desfumare, comandat de o centrala dotata cu 7 ventilatoare, clapete antifoc (montate pe un sistem complex de  tubulatura) si ferestre motorizate ce asigura ventilatia in camerele tehnice si casele de scara.

De asemenea, peretii au fost realizati din materiale ignifugate, rezistente la foc 90-120 de minute. Investitia se ridica la 11 milioane de lei, potrivit reprezentantilor primariei.

Noua piata agroalimentara gazduieste, la etaj, 142 de tarabe duble, destinate producatorilor de legume si fructe. Pentru a cumpara de aici poti folosi si cardul bancar, in premiera pentru o piata de legume din Bucuresti. Aproximativ 100 de comercianti isi desfasoara activitatea in Piata Progresul. Dintre acestia, 70% sunt producatori.