Se deschide un nou restaurant Hercule

Hercule, lantul de restaurante grecesti de tip fast-food fondat de omul de afaceri Stefan Mandachi, va avea o noua unitate.

Scris de Laura-Georgiana Cioba, Marti, 03 Septembrie 2019

Cel de-al patrulea restaurant Hercule va fi inaugurat in perioada urmatoare, in incinta Mandachi Hotel&Spa, din municipiul Suceava. Unitatea va fi deschisa in regim de franciza si va avea specific de taverna greceasca, la fel ca toate restaurantele din aceasta retea. Conceptul va fi, insa, usor schimbat si adaptat amplasarii intr-un hotel de patru stele: meniul va fi diversificat, vor exista mese si ospatari. 

Noua unitate va avea o suprafata de 60 metri patrati, investitia se ridica in jurul sumei de 91.000 euro.

„Suntem nerabdatori sa deschidem Hercule si am incredere ca atat preparatele, cat si serviciile se vor ridica la nivelul asteptarilor clientilor nostri. Din pacate, aceasta inaugurare vine pe fondul unei decizii grele, dar necesare, pe care am fost nevoit sa o iau, aceea de a inchide restaurantul Don Stefano, pentru ca m-am confruntat cu o problema frecventa pe piata locala a serviciilor de lux: lipsa personalului suficient de bine calificat. Este dificil sa gssesti bucatari si ospatari pentru acest tip de restaurante chiar si in Bucuresti, nu doar in orasele de provincie. Un alt inconvenient este salarizarea, care trebuie sa fie pe masura, si unde intervin impozitele foarte mari pe care trebuie sa le suporte angajatorul, ceea ce face grea supravietuirea unui antreprenor pe aceasta piata. Asadar, pe de o parte te confrunti cu lipsa fortei de munca, iar pe de alta cu un sistem de taxare a salariului net care ajunge la 72%”, a explicat Stefan Mandachi, fondatorul retelei Hercule si al Mandachi Hotel&Spa.

Noul restaurant Hercule va avea 12 angajati si, desi isi va pastra caracterul grecesc si o mare parte din meniul oferit in celelalte unitati Hercule, va avea si preparate noi, cum sunt pastele cu fructe de mare, branza feta la gratar si saganaki (aperitive grecesti, pregatite in tigaie).

Lantul Hercule a inregistrat, la finalul anului 2018, o cifra de afaceri de 1,14 milioane de euro, iar pentru 2019 se estimeaza atingerea pragului de 2  milioane euro.