RoditorFoodMarket.ro - o noua platforma ce promoveaza producatorii romani

O noua platforma online destinata promovarii antreprenorilor din domeniul agroalimentar s-a lansat in Romania sub titulatura RoditorFoodMarket.ro, se arata intr-un comunicat de presa al initiatorilor.

Scris de Agro Food, Vineri, 31 Iulie 2020

“Dupa o experienta de doi ani si organizarea a 15 editii de Mezanin Market prin care am reusit sa construim o comunitate de aproximativ 100 de antreprenori locali ne-am dat seama de energia si potentialul de dezvoltare ale unui nou profil de antreprenor - tanar, cu business plan pentru viitor, dornic sa dezvolte responsabil afacerea. De aceea am gandit RoditorFoodMarket.ro. Inca de la inceput ne-am concentrat eforturile in sustinerea antreprenorilor locali si a agriculturii contemporane. Pentru ca ne-am dorit sa ramanem in continuare in avangarda dezvoltarii sustenabile si a investitiilor locale, am gandit RoditorFoodMarket.ro”, spune Silvia Floares, initiatoarea proiectului.

 

Noua platforma este inspirata de UniCredit Bank, iar inscrierile pentru antreprenori sunt gratuite si se fac pana pe 30 august, dupa care vor continua punctual. Pe platforma se pot inscrie bacanii si alte mici afaceri care reprezinta producatori, listarea neavand caracter exclusiv si fiind un punct in plus de vanzare si promovare pentru acest sector, in mai multe categorii, precum: fructe si legume, bauturi ( vin, bere artizanala, suc), produse de bacanie ( conserve, carne & mezeluri, miere si produse din miere), lactate si branzeturi, dulciuri si panificatie, accesorii si decoratiuni (accesorii masa, plante si flori).

 

Potrivit sursei citate, RoditorFoodMarket.ro vine ca un raspuns la nevoia tot mai accentuata de a a recunoaste produsele romanesti si de a investi in economia locala.

 

Date recente ale Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) releva faptul ca, dintre cei 14.800 de producatori “eco” inregistrati, 76% sunt persoane fizice, iar productia lor se bazeaza pe doua - trei bovine sau cativa stupi sau solarii de legume construite pe cate 1.000 de metri patrati.