Resursa umana - cel mai important bun in industria 4.0

Resursa umana si datele sunt cele mai valoroase bunuri pe care le detin companiile ce-si desfasoara activitatea intr-un mediu de afaceri asupra caruia planeaza din ce in ce mai mult efectele industriei 4.0.

Scris de Laura-Georgiana Cioba, Luni, 30 Septembrie 2019

„Sa aduceti angajati noi va fi destul de greu in contextul actual. Asadar, trebuie sa va bazati pe forta de munca actuala in care sa investiti, sa-i instruiti si sa-i familiarizati cu noi tehnologii. Printre tehnologiile care vor schimba strategia de management a companiilor, fie ca vorbim despre cele din zona agricola, fie ca facem referire la cele din domeniul IT se numara: automatizarea, simularea realitatii, integrarea sistemelor, internet of things si securitatea cibernetica”, a declarat in cadrul unui workshop, Marius Haratau, General Manager Academia Industriala.

Potrivit acestuia, o companie trebuie sa inteleaga ca in industria 4.0, strategia de business si cea de digitalizare sunt doua lucruri total diferite, iar la acest moment numai jumatate dintre companiile din mediul de afaceri local au numit un responsabil pe segmentul de digitalizare -  lucru nu tocmai imbucurator, deoarece zona de digitalizare este un concept ce trebuie integrat in strategia de management.

Academia Industriala are ca obiect de activitate un program integrat de cursuri tehnice de specializare si training pentru tot ceea ce inseamna industria 4.0. Anul trecut, compania care a demarat acest program, Best Smart Consulting a instruit un numar de peste 6.000 de cursanti.