Record mondial: pizza cu peste 800 de soiuri de branza

Un bucatar din Franta a intrat in Cartea Recordurilor pentru prepararea unei pizza cu cele mai multe tipuri de branzeturi, potrivit DPA.

Scris de Agro Food, Marti, 28 Septembrie 2021
Bucatarul parizian Julien Serri a incercat, in cadrul targului de gastronomie Sihra din Lyon, sa adauge 1.000 de soiuri de branza pe pizza, insa a reusit sa foloseasca doar 834, insemnand o cantitate de doua kilograme de branza frantuzeasca.
 
Demersul a beneficiat de sprijinul mai multor producatori experimentati de branza, de asociatia nationala a producatorilor de lactate si branzeturi din Franta, precum si de regiunea Auverge-Ron-Alpi.
 
Nu se stie foarte clar cate varietati de branza exista in Franta. Potrivit CNIEL, ar exista circa 1.200 de sortimente. Daca sunt luate in considere insa felurile de branza preparate dupa retete similare, dar comercializate sub diferite denumiri regionale, ar putea exista mai multe, potrivit site-ului dedicat branzeturilor frantuzesti Fromages.fr.
 
Recordul anterior a fost stabilit in anul 2020 de un bucatar de pizza din Lyon, care a folosit 257 de feluri de branza, potrivit postului de televiziune BFMTV.
 
Pentru a stabili acest record, bucatarul nu a fost nevoit sa coaca o pizza gigantica, ci a imprastiat un kilogram de branzeturi pe un blat cu diametrul de 30 de centimetri.