ROCA devine actionar Artesana si construieste o noua fabrica de lactate

ROCA a intrat in actionariatul Artesana cu scopul de a sustine scalarea companiei, constructia si dotarea unei noi fabrici de lactate care va tripla capacitatea de productie.

Scris de Agro Food, Marti, 29 Decembrie 2020
"Prin achizitia unui pachet de 20% din actiuni, ROCA isi asuma misiunea de a sustine compania in dezvoltarea sa. Pe termen scurt si mediu, ROCA si Artesana se vor concentra pe constructia si dotarea unei noi fabrici de lactate, care va creste capacitatea de productie a companiei de cel putin trei ori", se arata intr-un comunicat al companiei.

 

Artesana a inceput ca un mic business de familie in 2007, iar in prezent comercializeaza produse lactate artizanale naturale premium. Ca urmare a cresterii cererii de produse 100% naturale, Fabrica Artesana din Tecuci a atins pragul maximum al capacitatii sale de productie.

 

Pentru a acoperi cererea in crestere, familia Donici impreuna cu echipa ROCA vor dezvolta o noua fabrica pe terenul existent din Tecuci, in vederea triplarii capacitatii de productie.

 

Valoarea pietei lactatelor a cunoscut o expansiune semnificativa in ultimii ani, ajungand la aproximativ 5,4 miliarde lei in 2020, o crestere de aproximativ 60% fata de anul 2008, desi numarul companiilor a scazut avand in vedere trendul de consolidare din piata.

 

Segmentul bio, in care Artesana este prezenta cu o gama de produse variata, a beneficiat de o crestere accelerata prin popularizarea trendului de health and wellness, care devine din ce in ce mai apreciat de catre consumatorii romani.

 

Artesana se alatura comunitatii de antreprenori ROCA formata din companii locale din diverse domenii de activitate care sunt sprijinite prin finantare, dar si la nivel operational si managerial, sa isi atinga potentialul: Frigotehnica, BICO Industries, Romcargo Maritim, RDF Arad, Electroplast SA, Mecanex, Piscicola SA si Yellow.Menu.

 

ROCA Investments este o noua specie de private equity care ofera solutii de capital, parteneriat si management, dedicate IMM-urilor romanesti dintr-o arie larga de domenii de activitate.

 

Brandul Artesana se afla pe piata romaneasca din august 2012 si are o cifra de afaceri estimata pentru anul 2020 de 3,7 milioane de euro. Produsele Artesana se gasesc in peste 700 de magazine in tara, in majoritatea supermarketurilor dar si in retele locale sau bacanii specializate. Valoarea investitiilor pana in prezent este de peste 1,5 milioane de euro.