Protocol pentru sprijinirea industriei hoteliere si a restaurantelor

Bureau Veritas si Federatia Industriei Hoteliere din Romania (FIHR) au lansat, miercuri, un standard bazat pe masuri sanitare pentru a sprijini industria hoteliera si a restaurantelor sa arate conformitatea cu cele mai bune practici pentru prevenirea raspandirii noului coronavirus, informeaza un comunicat al companiei.

Scris de Agro Food, Joi, 10 Septembrie 2020

Certificarea pentru acest standard precum si etichetarea ca "Safe Site" este disponibila tuturor membrilor FIHR, in baza protocolului semnat de Federatie si Bureau Veritas.

 

Potrivit sursei citate, standardul este conceput ca sa certifice ca procedurile de siguranta si protocoalele de curatenie si dezinfectie adecvate au fost respectate, oferind astfel posibilitatea hotelurilor si restaurantelor sa se redeschida in conditii mai sigure. Eticheta "Safe Site" se va acorda dupa un audit care va verifica conformitatea cu normele legale precum si implementarea celor mai bune practici in preventia Covid-19.

 

Standardul va acoperi atat cazarea, cat si cateringul si va stabili standardele sanitare aplicabile voluntar tuturor hotelurilor membre FIHR. Rezultatul concret al acestui efort este un ghid operational pus la dispozitia tuturor partilor interesate din industria hoteliera, care sa le permita sa aplice cu rigurozitate recomandarile autoritatilor (Organizatia Mondiala a Sanatatii, Ministerul Sanatatii, etc), atat in spatiile de servicii pentru oaspeti, cat si in spatii de birouri si catering.

 

"De aproape 200 de ani, Bureau Veritas a avut misiunea de a modela o lume bazata pe incredere. Cu acest standard, astazi, avem capacitatea de a raspunde noilor asteptari ale oamenilor in ceea ce priveste sanatatea si siguranta in turism. Standardul, dezvoltat impreuna cu FIHR, va contribui la cresterea increderii in serviciile hotelurilor si restaurantelor din Romania (...)", a declarat Alexandru Vidu, Country Chief Executive Bureau Veritas Romania.

 

Federatia Industriei Hoteliere din Romania este prima organizatie patronala din turismul romanesc si cea mai reprezentativa din industria hoteliera, prin cifra de afaceri si numarul de angajati, reunind 4 din top 5 companii hoteliere din Romania dupa cifra de afaceri, fiind prezenta la nivel national in 31 de orase si cumuland aproximativ 10.000 camere in proprietatile hoteliere membre. FIHR este membru observator HOTREC, membru fondator APT (Alianta Pentru Turism) si membru al Confederatiei Patronale Concordia.

 

"Prin aceasta initiativa, dorim sa oferim raspunsuri la ceea ce trebuie sa faca industria noastra pentru conformarea cu normele necesare pentru un turism in siguranta dar si sa implementam solutii noi, adaptate noilor conditii in care functioneaza unitatile din turism. Toate acestea, cu scopul de a reduce riscurile de infectare in cadrul industriei noastre si, mai ales, de a aduce la cunostinta turistilor ceea ce facem pentru a le castiga increderea ca practicam un turism in siguranta, un turism responsabil", a subliniat Calin Ile, presedintele FIHR.

 

Bureau Veritas, lider mondial in testare, inspectie si certificare, are birouri deschise in 140 de tari, peste 70.000 de angajati in toata lumea si peste 400.000 de companii in portofoliu. Grupul are la activ peste 120.000 de certificate emise.