Program in genul „Rosia romaneasca", aplicabil si pentru alte legume

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a anuntat la Sibiu, ca va extinde programul Rosia romaneasca si la alte legume.

Scris de Daniela Carolina Cristescu, Marti, 08 Octombrie 2019

Intrebat daca va extinde programul rosia romaneasca si la alte legume, ministrul Daea a declarat: „Buna intrebare (...) Asteptati pana poimaine sa vedeti ca vom extinde acest program si vom preciza concret miercuri, cu ocazia Forumului de la Bucuresti, unde va asteptam".

Miercuri este Ziua nationala a produselor agroalimentare romanesti.

Cateva mii de producatori din Romania au beneficiat in acest an de bani in cadrul programului de sprijin pentru tomate, potrivit estimarilor Ministerului Agriculturii.

Programul de sprijin pentru tomate, cultivate in sere sau solarii, cu ajutorul caruia producatorii agricoli din Romania sunt sustinuti, se afla in al treilea an de implementare, asigurandu-se astfel necesarul de consum intern de tomate de calitate incepand cu luna mai si pana in decembrie.

Pentru a primi ajutorul de minimis in valoare de 3.000 de euro/an, producatorii trebuie sa detina o suprafata cultivata cu tomate in spatii protejate de minimum 1.000 mp, sa obtina o productie de minimum 2 kg de tomate/mp si sa valorifice o cantitate de tomate de minimum 2.000 kg dovedita cu documente justificative, de pe suprafata de teren mentionata. De asemenea, acestia trebuie sa fie inregistrati in evidentele Registrului agricol deschis la primariile in a caror raza administrativ-teritoriala se afla suprafetele cultivate cu tomate in sere si solarii.