Profi a lansat programul “Proaspete de la noi”, cu 90 de producatori locali de fructe si legume

Retailerul Profi a inaugurat programul “Proaspete de la noi” prin care le faciliteaza fermierilor din Romania accesul catre magazinele retelei si totodata le ofera cumparatorilor legume si fructe romanesti de cea mai buna calitate.

Scris de Agro Food, Joi, 15 Iulie 2021
"Sunt mai bine de doi ani de cand am demarat acest proiect, iar rezultatele testelor de pana acum sunt mai mult decat imbucuratoare, astfel ca a sosit momentul sa inauguram acest brand propriu care avantajeaza toate partile implicate si pe care intentionam sa il extindem catre un numar cat mai mare de fermieri. In prezent, sunt inscrisi in program 90 de producatori care livreaza 38 de sortimente, dar ne propunem ca in urmatorii doi ani sa atragem peste 200 de fermieri", a declarat Calin Costinas, directorul general adjunct Profi, initiatorul proiectului.
 
costi
 
Prin acest program se asigură 50% din necesarul de legume si fructe din magazinele Profi, iar cealaltă jumătate provine tot de la producători autohtoni, dar produse acestora nu trec prin procesul de verificare care este aplicat în program.
 
Profitand de informatiile acumulate de Profi si puse la dispozitia lor, fermierii incadrati  in program afla din timp care sunt preferintele cumparatorilor, care sunt caracteristicile legumelor si fructelor pe care acestia le cauta. Astfel, decid impreuna cu inginerii agronomi Profi ce si cat sa produca in anul urmator si isi dimensioneaza recolta pentru un maxim de castig si un minim de pierderi.
 
IMG_20210715_103342  IMG_20210715_103352_1
 
Fermierii brandului “Proaspete de la noi” beneficiaza de indrumare si asistenta din partea inginerilor horticultori Profi aflati in permanenta la dispozitia lor. Acestia nu doar ca fumizeaza recomandari cu privire la ingrijirea plantelor, dar si sondeaza constant parametrii productiei, inclusiv prin teste de laborator care certifica daca recoltele se incadreaza riguros in normele legale privitoare la concentratia de nitrati, nitriti si pesticide.
 
La capatul acestui lant cu trasabilitate controlata, cumparatorul gaseste in magazinele Profi produse care sub brandul “Proaspete de la noi” prezinta garantia ca sunt romanesti, de cea mai buna calitate, au gustul pe care si-l aminteste din copilarie si a caror evolutie este cunoscuta de la samanta si pana ajung pe rafturile magazinului.
 
"De cand cooperez cu Profi, afacerea mea a crescut constant," a marturisit Andrei Iosif, a carui ferma – MARCAN TRADITIONAL SRL furnizeaza magazinelor Profi cirese, caise, nectarine si prune. "Nu este usor sa respecti toate cerintele din contract dar cand vezi ca in acest fel realmente ferma iti merge din bine in mai bine si ca cei care cumpara produsele tale in magazin sunt multumiti, iti dai seama ca asta este calea de urmat. Sunt foarte bucuros ca am intrat in acest proiect!".
 
IMG_20210715_103415 IMG_20210715_103706
              Andrei Iosif                                                      lonut Vlasceanu
 
"Sunt mai multe avantaje din cooperarea cu Profi, dar pentru mine poate cel mai important este faptul ca stiu din timp unde si cata marfa voi vinde, cat sa produc, si ca nu mai trebuie sa merg la piata intrebandu-ma cat voi reusi sa vand si cat din ea mi se va strica pe taraba", a afirmat la randul sau lonut Vlasceanu, care prin ferma sa, EDY FRESH SRL, din judetul Dambovita, livreaza marar, patrunjel, leustean, ceapa verde, salata si alte legume foarte apreciate.
 
"Simt o bucurie deosebita cand vad ca experienta mea de 20 ani in domeniu inseamna ceva important, aducand multumire atat fermierilor, cat si cumparatorilor", a spus Laurentiu Rinchita, unul dintre inginerii agronomi implicati in program. La randul sau, Florin Precup, de asemenea inginer horticultor implicat in acest proiect, se simte mandru ca prin ceea ce face ajuta la dezvoltarea fermelor din tara si la cresterea procentului de legume si fructe romanesti de pe rafturile marilor magazine.
 
Cu aproximativ 25.000 de angajati in aproape 1.500 de magazine care functioneaza astazi in 688 de localitati, Profi este cel mai mare angajator privat si totodata reteaua cu cea mai mare extindere geografica din Romania.