Produse alimentare confiscate in Harghita si amenzi de peste 60.000 lei

Politistii au confiscat, intr-o singura zi, aproximativ 200 de kilograme de produse alimentare si au aplicat amenzi de peste 60.000 lei, intr-o ampla actiune de control organizata inaintea Pastelui Catolic, la care au participat si inspectorii Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Harghita.

Scris de Laura-Georgiana Cioba, Luni, 22 Aprilie 2019

„In numai o zi, echipele de control au verificat 22 de societati comerciale, iar in urma neregulilor constatate au aplicat 15 sanctiuni contraventionale, al caror cuantum se ridica la peste 60.000 de lei. Totodata, au fost ridicate in vederea confiscarii aproape 200 de kg de carne de porc, pui si curcan, ciuperci si alte produse alimentare, precum si 90 de oua, toate acestea fara termen de valabilitate sau cu termenul de valabilitate expirat. In acest sens au fost intocmite si acte premergatoare urmaririi penale, sub aspectul comiterii infractiunii de comercializarea de produse alterate”, se arata intr-un comunicat.

AcÅĢiunile IPJ Harghita au vizat verificarea legalitatii actelor de comert, in special cu produse din carne si alimente perisabile, acestea avand rolul sa protejeze cetatenii de riscurile consumarii unor produse neconforme.

Astfel de controale vor continua si in perioada urmatoare, inaintea celebrarii Pastelui Ortodox.