Producatorul de ulei Argus a raportat un profit de aproape 4 mil. lei in primul semestru

Argus Constanta a raportat in primul semestru un profit net de 3,91 milioane de lei, in crestere cu 24,84% fata de aceeasi perioada a anului trecut, potrivit unui raport al companiei remis luni Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Scris de Agro Food, Marti, 01 Septembrie 2020

Compania a raportat venituri din exploatare in valoare de 76,38 milioane de lei, la 30 iunie 2020, precum si cheltuieli din exploatare de 74,23 milioane de lei.

 

"Se resimte o presiune din ce in ce mai puternica pe pretul de livrare a uleiului de floarea soarelui rafinat si imbuteliat, din partea clientilor Argus SA Constanta ce activeaza pe piata de retail din Romania, insa prin achizitia unei cantitati mai mari de materie prima (floarea soarelui) si cresterea volumului de vanzari lunare putem reduce impactul acestei presiuni. O influenta importanta in costurile de productie pentru uleiul imbuteliat si a produselor derivate o are si cresterea constanta a pretului la energia electrica care duce la cresterea cheltuielilor de exploatare. Pentru a reduce impactul acestor cresteri de cost avem in vedere finalizarea, in trimestrul IV 2020, a unei investitii, care va reduce cu circa 20% costurile cu energia electrica (trecerea de la joasa tensiune la medie tensiune)", se spune in raport.

 

Potrivit documentului, in primul semestru al anului 2020, structura actionariatului a ramas relativ neschimbata fata de 28 februarie 2020, astfel: SIF Oltenia detine 86,42%, iar altii - 13,58 %.