Producatorul de panificatie Sam Mills, preluat de grupul Givesco

Consiliul Concurentei analizeaza tranzactia prin care grupul danez Givesco preia Sam Mills Business Investment Holding.

Scris de Daniela Carolina Cristescu, Joi, 13 Februarie 2020

Grupul Givesco A/S desfasoara in Romania activitati de comercializare a produselor de patiserie, textile, creveti si furaje pentru pesti, componente si ansamble hidraulice si componente auto, se precizeaza intr-un comunicat remis de autoritatea de concurenta.

Sam Mills Business Investment Holding este o societate de tip holding care controleaza mai multe companii care desfasoara activitate comerciala in productia de carne de pui, productia de nutreturi pentru animale, apa imbuteliata, paste fara gluten, faina de grau si de porumb, tarate si bere.

In conformitate cu prevederile Legii Concurentei (nr. 21/1996), operatiunea de preluare a Sam Mills Business Investment Holding de catre Givesco A/S reprezinta o concentrare economica ce trebuie supusa controlului Consiliului Concurentei, considera autoritatea pentru concurenta.

Consiliul Concurentei va evalua aceasta concentrare economica in scopul stabilirii compatibilitatii sale cu un mediu concurential normal si va emite o decizie in termenele prevazute de lege, se precizeaza in comunicatul Consiliului Concurentei.