Primaria Braila construieste adapost pentru pescarii care desfasoara activitati autorizate pe Dunare

Primaria Braila are in plan construirea pe Faleza Dunarii a unui adapost pescaresc, care poate gazdui pana la 30 de ambarcatiuni, pentru pescarii care desfasoara activitati autorizate de pescuit comercial pe Dunare.

Scris de Laura-Georgiana Cioba, Miercuri, 15 Mai 2019

Consilierii municipali braileni au adoptat, in vederea construirii acestui obiectiv, proiectul intitulat „Masuri privind imbunatatirea sigurantei pescarilor”, care ar urma sa beneficieze de fonduri europene nerambursabile in valoare de 2,59 milioane de lei.

Adapostul va da posibilitatea dezvoltarii unui mediu favorabil pescarilor care practica pescuitul comercial pe Dunare, in zona municipiului Braila si a localitatilor invecinate Vadeni, Chiscani, Gropeni, Tichilesti si pe sectoarele aflate la confluenta Dunarii cu Siretul.

„Inexistenta unui adapost pescaresc are un impact negativ asupra sectorului de pescuit si acvacultura, conducand la o crestere semnificativa a distantei parcurse de catre pescari intre locurile de pescuit, de odihna, de adapost si de reparatii pentru barci si uneltele de pescuit si implicit si la scaderea intensitatii activitatii acestora. Conditiile dificile de desfasurare a activitatii de pescuit se rasfrang asupra situatiei financiare a pescarilor respectivi, afecteaza familiile si comunitatile din care acestia fac parte, ceea ce conduce la scaderea numarului de pescari comerciali activi si implicit la scaderea nivelului de trai pentru comunitatile de pescari”, se arata in expunerea de motive. 

Terenul alocat noului obiectiv are suprafata totala de 1.815 metri patrati, iar in acest spatiu vor putea fi depozitate 15 ambarcatiuni intr-o incinta acoperita si 15 pe o platforma exterioara, adapostul urmand sa fie dotat cu atelier de reparatii si cu o lada frigorifica unde sa poata fi depozitat temporar pestele capturat.