Premii importante pentru fermierii care au cultivat hibrizi de porumb Pioneer (P)

Rezultatele obtinute demonstreaza un avantaj constant al hibrizilor de porumb Pioneer fata de concurenta.

Scris de Agro Food, Marti, 22 Decembrie 2020
In urma cu cateva zile, au fost anuntati castigatorii concursului Corn Yield Contest organizat anual de Asociatia Nationala a Cultivatorilor de Porumb (NCGA), iar fermierii care au cultivat hibrizi de porumb marca Pioneer® au dus acasa cele mai importante premii - castigand 13 trofee nationale si 219 premii la nivel statal. In topul castigatorilor a fost fermierul Don Stall din Charlotte, Michigan, care a obtinut cea mai ridicata productie medie, 29877 kg/ha, cu hibridul marca Pioneer® P0720AM™; este, astfel, al patrulea an consecutiv cand un produs Pioneer a castigat acest premiu. In general, fermierii care au cultivat hbrizi de porumb marca Pioneer s-au clasat pe primele 2 locuri in 41 de state.
 
„Dorim sa felicitam toti castigatorii concursului Corn Yield Contest organizat de NCGA, multi dintre acestia confruntandu-se cu o multitudine de provocari, dar reusind, totusi, sa obtina aceste rezultate in mijlocul unei pandemii globale”, a declarat Judd O`Connor, Presedinte, U.S. Commercial Business, Corteva Agriscience.
 
„Rezultatele concursului reflecta ceea ce am vazut la recolta de anul acesta, in care cei mai populari hibrizi de porumb Pioneer au castigat majoritatea competitiilor intre loturile participante, cu un avantaj mediu de productie de peste 2.500 kg/ha, dar, dincolo de concursuri, mai important este ca i-au ajutat pe fermieri sa-ti atinga obiectivele de business.”
 
In ciuda conditiilor meteo extreme in multe zone, provocate de seceta, furtuni de tip derecho si uragane, fermierii au obtinut, totusi, rezultate de productie impresionante atunci cand s-au calculat cifrele finale. Cu o gama diversificata de produse, dezvoltata pentru a avea rezultate excelente in diferite conditii de cultura, hibrizii de porumb marca Pioneer au inregistrat rezultate exceptionale in cadrul concursului, ilustrate prin cultivarea a mai mult de 203 hibrizi unici Pioneer, care s-au clasat printre castigatorii de la nivel statal si national.
 
„In prezent, fermierii stiu cum sa tina piept conditiilor vitrege si, in ciuda acestora, e incurajator sa vezi ca pot obtine in fiecare an rezultate de productie ridicate, combinand practicile de tehnologie intensiva cu cei mai performanti hibrizi de pe piata” a declarat O`Connor. „Fermierii au incredere in faptul ca Pioneer are hibridul potrivit pentru a-i ajuta sa isi atinga obiectivele de productivitate, facandu-le, in acelati timp, afacerile mai profitabile prin obtinerea unei productii mai mari la suprafata cultivata cu porumb.”
 
Fermierii americani care cultiva porumb participa anual la concursul Corn Yield Contest organizat de NCGA.
 
Conceput pentru a prezenta potentialul genetic de productie al noilor hibrizi, dar si ca o oportunitate de a invata de la alti fermieri, acestia intra in concurs in sase categorii, care includ porumb neirigat (A si AA), neirigat fara aratura (no till) si neirigat strip till, respectiv irigat fara aratura si irigat strip till. Categoria AA neirigat se adreseaza agricultorilor din zona central vestica, din statele Wisconsin, Ohio, Missouri, Minnesota, Iowa, Indiana si Illinois. Categoria A neirigat se adreseaza oricarui producator din zona continentala a Statelor Unite, din afara categoriei AA.
 
Pentru lista completa a castigatorilor la nivel national si statal, rezultate de productie si portofoliul de hibrizi cultivati, accesati Pioneer.com/NCGA.