Platforma AgriHub.ro conecteaza consumatorii cu micii producatori locali de legume si fructe

Platforma online AgriHub intermediaza distributia de legume, fructe si alte produse alimentare de la micii vanzatori de profil catre consumatorii din aceeasi zona, potrivit unui comunicat al companiei.

Scris de Agro Food, Joi, 30 Iulie 2020

Clientii persoane fizice pot comanda de pe AgriHub.ro cosuri sau ladite de legume sau fructe proaspete, miere, sucuri sau legume deshidratate, comercializate de producatori din aceeasi zona, se mentioneaza in comunicat.

 

Producatorii locali au astfel posibilitatea sa isi afiseze produsele in spatiul electronic al platformei. In prezent, listarea in platforma AgriHub este gratuita.

 

Unul din fondatorii afacerii, Eugen Iordache, a subliniat ca ideea platformei de intermediere a aparut ca reactie la dificultatile de vanzare a produselor intampinate de agriultori.

 

“Luand contact cu mai multe startup-uri din agricultura ne-am dat seama ca exista o problema cu vanzarea produselor locale. Aveam mai de mult ideea de a face producatorii romani mai vizibili pe piata, insa nu ne gandisem la o forma concreta a proiectului. In noiembrie, cand am participat la conferinta Impact Hub pe tema Food & Agri, am gasit o nisa in zona de produse locale catre restaurante. Deoarece logistica s-a dovedit a fi foarte costisitoare in cazul restaurantelor, in martie am decis sa lasam pentru mai tarziu acest segment si sa incepem cu o solutie adresata consumatorului final: ladite cu legume livrate direct la usa consumatorilor”, a explicat co-fondatorul AgriHub.ro.

 

AgriHub este unul dintre cele 8 proiecte din programul de pre-accelerare Food & Agri Tech Challenge lansat la inceputul acestui an de Impact Hub Bucharest si EFSE DF, care se va incheia in aceasta luna, o data cu prezentarea proiectelor in fata publicului, a juriului, a investitorilor si specialistilor din domeniu, se mentioneaza in comunicat.