Pixxaro Super, inovatia cu cel mai larg spectru de buruieni combatute din cultura de cereale paioase

Compania Corteva Agriscience este liderul detasat pe segmentul de erbicide la cereale paioase, cu o cota de piata de 33%.

Scris de Agro Food, Marti, 13 Aprilie 2021
Corteva Agriscience are un portofoliu complet de erbicide pentru cultura de cereale paioase, acoperind atat segmentul de aplicare in toamna prin erbicidul Bizon™, cat si segmentul de aplicare in primavara prin erbicidele: Pixxaro™ Super, Pallas™, Floramix™, Mustang™ si Cerlit™ Super.
 
In Romania, cerealele de toamna ocupa locul 2 ca suprafata cultivata, dupa cultura porumbului. Daca buruienile graminee afecteaza doar o parte din suprafata agricola a tarii, buruienile dicotiledonate anuale si perene creeaza cele mai mari probleme pentru culturile de cereale paioase de pe intreg teritoriul Romaniei.
 
La noi in tara, practica agricola cea mai utilizata este combaterea buruienilor dicotiledonate anuale si perene prin aplicarea erbicidelor primavara, practica agricola care rezolva si combaterea buruienilor care nu pot fi controlate prin erbicidarea de toamna, cum ar fi palamida (Cirsium arvense), volbura (Convolvulus arvensis).
 
Pachetul Pixxaro™ Super contine 1L Pixxaro (12 g/L halauxifen metil, 280 g/L fluroxipir, 12 g/L safener) si 120 de grame Frontal 50 SX (500 g/kg tribenuron metil), fiind destinat pentru o suprafata de 4 hectare pentru combaterea buruienilor dicotiledonate anuale si perene din culturile de cereale atat de toamna cat si de primavara: grau, grau durum, orz, orzoaica, triticale si secara. Dozele recomandate sunt: Pixxaro – 0.25 L/Ha si Frontal 50 SX – 30 g/Ha.
 
Substanta activa halauxifen-metil, cunoscuta sub denumirea de brand Arylex™ Active, este prima molecula care apartine noii clase Arylpicolinate.
 
Buruienile dicotiledonate anuale si perene combatute de erbicidele din pachetul Pixxaro™ Super sunt unele dintre cele mai pagubitoare pentru cultura de cereale paioase, precum: ambrozia (Ambrosia artemisiifolia), traista ciobanului (Capsella bursa pastoris) albastrita (Centaurea cyanus), loboda (Chenopodium album), fumarita (Fumaria officinalis), lungurica (Galeopsis tetrahit), sugel (Lamium spp.) hrisca urcatoare (Polygonum convolvulus), troscot (Polygonum aviculare), rocoina (Stelaria media), mac (Papaver rhoeas), turita (Galium aparine), palamida (Cirsium arvense), volbura (Convolvulus arvensis).
 
Pachetul Pixxaro™ Super, comparativ cu solutiile existente pe piata, are eficacitatea cea mai ridicata in combaterea turitei (Galium aparine), indiferent de stadiile de dezvoltare in care se afla aceasta buruiana.
 
Pachetul Pixxaro™ Super este cea mai sigura solutie pentru combaterea macului (Papaver rhoeas) din cultura de cereale paioase, inclusiv a celui rezistent la erbicidele sulfonil ureice.
 
Pachetul Pixxaro™ Super este cea mai de incredere solutie in combaterea buruienilor perene: volbura (Convolvulus arvensis) si palamida (Cirsium arvense).
 
Arylex™ Active este substanta activa cu un mod foarte rapid de actiune, chiar si la temperaturi de +3 o C. Pachetul Pixxaro™ Super are o flexibilitate foarte mare in aplicare, de la faza de 3 frunze (BBCH 13) pana la faza de burduf a culturilor de cereale paioase (BBCH 45).
 
Pe langa avantajele mentionate, pachetul Pixxaro™ Super, aplicat in conformitate cu recomandarile din eticheta si materialele de promovare, are o selectivitate foarte buna pentru culturile de cereale paioase si nu afecteaza culturile ce urmeaza in asolament, chiar si in conditii de seceta extrema si in situatiile in care s-au efectuat lucrari minime ale solului.
 
In concluzie, Pixxaro™ Super este inovatia cu cel mai larg spectru de combatere a buruienilor dicotiledonate anuale si perene din cultura de cereal paioase, cu actiune foarte rapida, foarte selectiv pentru cultura de cereale, fara restrictii pentru rotatia culturilor.
 
Material realizat de Alexandra Maria Petcuci - Category Marketing Manager Herbicides – Romania & Moldova