Peste 400 de angajati ai unui abator Tönnies din Germania, depistati cu COVID-19

Sacrificarile in abatorul Tönnies din Rheda-Wiedenbrück, Germania, au fost oprite, dupa ce 415 angajati au fost confirmati pozitiv cu noul coronavirus. In zona au fost inchise toate scolile si gradinitele, pentru a impiedica raspandirea virusului in comunitate.

Scris de Agro Food, Miercuri, 17 Iunie 2020

In jur de 50.000 de porci erau abatorizati zilnic la centrul din Rheda. Ca masura de precautie, au fost oprite si livrarile de animale catre fermieri.

 

„Sanatatea si protectia angajatilor reprezinta prioritatea noastra. Prin urmare, impreuna cu administratorul districtului Gütersloh, Sven-Georg Adenauer, am decis astazi oprirea temporara si de indata a sacrificarii in abatorul Rheda", a  declarat, potrivit unui comunicat al companiei, CEO-ul Clemens Tönnies.

 

Sacrificarea a fost oprita miercuri dupa-amiaza. Alte sectii ale fabricii vor fi inchise treptat. Acesta este singurul mod de a reduce la minimum raspandirea bolii in companie. „Acum nu este vorba despre companie, ci despre oameni. Sustinem pe deplin autoritatile in toate masurile pe care le iau”, a adaugat Tönnies.

 

Compania a reusit timp de cateva saptamani sa tina departe virusul prin intermediul numeroaselor masuri de protectie. Cu toate acestea, virusul a patruns in randul angajatilor, cel mai probabil de la locurile de cazare.

 

De la inceputul pandemiei, peste 13.000 de teste COVID-19 au fost efectuate in randul angajatilor de la nivelul intregului grup.

 

Autoritatile urmeaza sa decida cat timp va ramane oprita productia in unitatea de la Rheda. „Vom avea in primul rand grija de angajatii nostri, cu precadere de cei care au fost confirmati pozitiv si de cei care se afla in carantina. Abia dupa vom reporni operatiunile", a mai anuntat Clemens Tönnies.

 

Tönnies este unul dintre cei mai importanti producatori de carne de porc la nivel mondial. In abatoarele si in fabricile grupului lucreaza si foarte multi romani.