Peste 250 de expozanti la targul Agromalim

Cea de-a XXX-a editie a celui mai mare targ de agrocultura din vestul tarii, Agromalim, se va desfasura, incepand de azi, timp de patru zile, la Expo Arad, unde si-au anuntat prezenta peste 250 de expozanti din Romania si alte sase tari, organizatorii asteptand aproximativ 20.000 de vizitatori.

Scris de Laura-Georgiana Cioba, Joi, 12 Septembrie 2019

„Avem o suprafata foarte generoasa pentru expozanti, de 35.000 de metri patrati, din care 4.500 in interior. Ne asteptam ca la editia din acest an sa avem aproximativ 20.000 de vizitatori”, a declarat presedintele CCIA Arad, Gheorghe Seculici

Crescatori de animale si asociaţii de profil vor fi prezenti la traditionala expozitie de animale de rasa sau de hobby. Totusi, pentru ca in apropiere de Arad exista confirmate focare de pesta porcina africana, autoritatile nu au permis aducerea in expozitie a porcilor, vitelor si ovinelor, la fel ca in anii trecuti. Din aceasta cauza si numarul expozantilor este mai mic decat la editia din 2018, cand au fost 295.

Pe durata celor patru zile, vizitatorii vor putea asista la demonstratii cu utilaje agricole sau ale fermierilor, demonstratii cu robotul Banat premiat la 'Field Robot Event' 2019 Germania sau vor putea vedea concursul de indemanare in conducerea unui tractor. Totodata, vor exista standuri cu preparate traditionale, vor avea loc conferinte tematice, intalniri de afaceri, dezbateri, dar si concursuri cu premii atat pentru expozanti, cat si pentru vizitatori.