Peste 17.380 de elevi si prescolari din Bistrita nu vor primi produse de panificatie din prima zi de scoala

Peste 17.380 de elevi si prescolari din judetul Bistrita-Nasaud nu vor primi produse de panificatie prin Programul pentru scoli odata cu inceperea noului an scolar, deoarece Consiliul Judetean nu a finalizat procedura de licitatie.

Scris de Laura-Georgiana Cioba, Luni, 09 Septembrie 2019

Este vorba despre copiii din cele 26 de primarii din judet, din totalul de 62, care nu au dorit sa organizeze singure procedurile pentru achizitionarea produselor de panificatie, astfel ca responsabilitatea a ramas in sarcina Consiliului Judetean (CJ) Bistrita-Nasaud.

Printre aceste primarii se numara cea a municipiului Bistrita, cu 7.848 beneficiari, si cele ale oraselor Beclean si Nasaud, cu un total de 2.326 beneficiari.

Potrivit datelor comunicate de catre purtatorul de cuvant al CJ, Bogdan Ivan, termenul de depunere a ofertelor a fost 28 august, iar acum se face evaluarea acestora, urmand ca ulterior sa fie desemnat castigatorul licitatiei.

Alte 36 de primarii din judet, in raza carora domiciliaza 12.772 de elevi si prescolari, au optat sa se ocupe personal de procedurile de achizitie a produselor de panificatie, acestea urmand sa comunice saptamana viitoare celor de la CJ stadiul in care se afla.

Dintre aceste primarii, cel mai mare numar de beneficiari il are orasul Sangeorz-Bai, cu 1.530 de elevi si prescolari.

Primarul din Sangeorz-Bai, Traian Ogagau, a precizat ca procedura de achizitie a fost finalizata, castigator fiind desemnat un operator economic zonal, astfel ca, de luni, cornurile vor fi livrate in scoli si gradinite.

Aceeasi situatie este si in comuna Ilva Mica, cu 378 de beneficiari, unde vineri s-a semnat contractul cu o firma din zona, care a promis ca va livra produsele de panificatie la timp.