Penny ofera alternativa la pungile din plastic: cele din bumbac

Penny Germania introduce pungile din bumbac reutilizabil la sectorul de fructe si legume. Actiunea face parte din cadrul strategiei de durabilitate „Evitati, Reduceti, Imbunatatiti” a companiei.

Scris de Laura-Georgiana Cioba, Joi, 04 Iulie 2019

Astfel, potrivit reprezentantilor retailerului, comerciantul a lansat o provocare clientilor: sa opteze fie pentru pungile din poliester al carui pret este de 49 de euro doua bucati, fie pentru cele din bumbac ce au avut un cost de 0,99 de euro doua bucati pe timpul perioadei de proba.

Marea majoritate a clientilor au ales pungile de bumbac. In consecinta, acestea vor fi disponibile in toate cele 2.200 de supermarketuri Penny din Germania, au anuntat reprezentantii retailerului.

„Sunt foarte incantat ca multi dintre clientii au raspuns provocarii noastre,  iar rezultatul a fost unul clar: se doreste astfel de pungi pe piata. Iar feedback-ul acesta al clientilor vine din cultura consumatorilor. Ce pot sa va spun despre pungi este ca acestea sunt robuste si pot fi reutilizate de mai multe ori. In acest context, sunt convins ca vom reusi sa reducem cantitatea de pungi din plastic pe care o oferim in acest moment clientilor nostri”, a precizat COO Penny si directorul diviziei Trading Group REWE Fermania, Stefan Magel.

Stocurile existente ale pungilor din poliester vor fi vandute, insa dupa epuizare, acestea nu vor mai fi disponibile.