Obligatiunile Agricover Holding, in valoare de 40 mil. euro, au debutat la BVB

Prima emisiune de obligatiuni Agricover Holding a intrat la tranzactionare pe Piata Reglementata a Bursei de Valori Bucuresti (BVB) miercuri, 31 martie.

Scris de Agro Food, Joi, 01 Aprilie 2021
Obligatiunile Agricover vor fi tranzactionate sub simbolul AGV26E (ISIN - RO1ZD96WS646).
 
Debutul obligatiunilor Agricover la tranzactionare va fi marcat printr-o deschidere oficiala a sedintei de tranzactionare, care va putea fi urmarita pe canalele de social media ale Bursei de Valori Bucuresti (Facebook si YouTube).
 
Compania a derulat, in perioada 25 - 29 ianuarie 2021, un plasament privat prin care a atras 40 de milioane euro de la investitori. In cadrul plasamentului privat au fost scoase spre vanzare 800 de obligatiuni denominate in euro, cu o valoare nominala de 50.000 de euro. Obligatiunile sunt negarantate, au o maturitate de cinci ani si o dobanda de 3,5% p.a.
 
Fondurile atrase prin emisiunea de obligatiuni vor fi utilizate pentru finantarea subsidiarei Agricover Credit IFN in vederea sustinerii strategiei sale de crestere, care preconizeaza mentinerea unui ritm alert de crestere al creditarii fermierilor, comparabil cu cel inregistrat anterior anului 2020.
 
BCR si BRD-Groupe Societe Generale (BRD) au intermediat plasamentul privat si, totodata, listarea obligatiunilor la BVB.
 
Actionarul majoritar al Agricover Holding este presedintele CA, Jabbar Kanani, cu o participatie de 87,269% din capitalul social subscris si varsat. Un alt actionar important este Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), care detine 12,727% din actiunile Agricover Holding.
 
Agricover Holding este prezent pe pietele de agri-business, agri-finance si agri-food, prin subsidiarele sale: Agricover, Agricover Credit IFN si Abatorul Peris. Cu un model de business puternic integrat, Grupul Agricover ofera solutii specializate pentru dezvoltarea afacerilor fermierilor din Romania. In prezent, in cadrul subsidiarelor Agricover Holding isi desfasoara activitatea peste 1.050 de angajati. Grupul deserveste un portofoliu de peste 6.500 de clienti fermieri, care exploateaza peste 2,4 milioane de hectare de teren arabil la nivel national.