Nicolae Sitaru, in fruntea Asociatiei Producatorilor de Porumb din Romania

Pe la mijlocul lunii decembrie a anului trecut, Arnaud Perrein anunta oficial retragerea sa din functia de presedinte a Asociatiei Producatorilor de Porumb din Romania (APPR). Astfel ca, a sosit momentul numirii unui inlocuitor al sau, acesta fiind Nicolae Sitaru.

Scris de Daniela Carolina Cristescu, Joi, 06 Februarie 2020

Nicolae Sitaru lucreaza aproape 3.500 ha in Ialomita. Anual organizeaza la Orezu, Ziua Porumbului, un eveniment de amploare la care participa in jur de 1000 - 1500 de oameni. In trecut, el a fost si presedinte al Ligii Producatorilor Agricoli, LAPAR.

„Este o responsabilitate mare cu care am fost investit si sper ca, impreuna cu consiliul director si echipa de conducere executiva, sa atingem obiectivele impuse de Adunarea Generala a APPR. Speram ca in viitor toti fermierii din productia vegetala sa gaseasca calea spre o unificare a organizatiilor profesionale din sector si impreuna sa stabilim strategiile coerente necesare. Dorim sa fim parte la toate deciziile importante ce ne privesc si acestea sa fie in interesul tuturor agricultorilor", a declarat presedintele nou ales.

Incepand din acest  an, consiliul director va avea 7 membri titulari si trei supleanti. Arnaud Perrein va ocupa functia de vicepresedinte. Noua conducere va avea un mandat de doi ani.

0

„Asociatia Producatorilor de Porumb din Romania s-a dezvoltat foarte multe de cand a fost infiintata, de aproape 8 ani si cred ca a venit momentul sa ma retrag. Aceasta nu este Asociatia francezilor, nu este a francezului, ci a producatorilor care doresc sa schimbe in bine agricultura din Romania. Avem nevoie de multi oameni in cadrul Asociatie pentru a ne dezvolta in continuare, speram sa avem un Consiliu Director mai mare, sa discutam si sa ne consultam mai des. Imi doresc o Romanie mai corecta si mai echilibrata, si la fel ca multi romani si eu imi doresc sa le ofer copiilor mei, care au plecat in strainatate, conditii ca sa vina inapoi in Romania”, explica Arnaud Perrein, in cadrul unui eveniment organizat de asociatie in decembrie 2019.

Asociatia Producatorilor de Porumb din Romania este o asociatie profesionala formata din producatori agricoli care detin suprafete de lucru cuprinse intre 25 și 50.000 ha, dar si reprezentanti ai lantului profesional de porumb din Romania. APPR face parte din Confederatia Europeana a Producatorilor de porumb (CEPM), care reprezinta cele mai mari tari producatoare de porumb din Europa. Obiectivul principal: furnizarea de expertiza tehnica, economica si legislativa pentru membrii si organizatiile profesionale ale fermierilor din Romania.