Nestle va lansa napolitane KitKat pe baza de orez

Grupul alimentar Nestle SA a decis sa adauge prima ciocolata cu lapte vegan la gama sa de produse, in continuarea strategiei companiei de a se extinde dincolo de alternativele la carne, transmite Bloomberg.

Scris de Agro Food, Miercuri, 17 Februarie 2021
Directorul diviziei de dulciuri de la Nestle, Alexander von Maillot, a precizat ca grupul elvetian va incepe sa ofere napolitane KitKat pe baza de plante, denumite KitKat V, in acest an. In prima faza, produsul va fi disponibil la vanzare pe Internet si in unele magazine de pe un numar limitat de piete, inclusiv in Marea Britanie, ca un test inainte de a fi lansat la nivel global.
 
Pentru lansarea viitoarei napolitane vegane, care in loc de lapte va folosi un substitut obtinut din orez, Nestle a avut nevoie de doi ani de cercetari. Principala provocare a fost aceea de a se asigura ca alternativele la lapte se amesteca bine cu cacao si zaharul pentru un amestec cremos. Alti inlocuitori, precum laptele de soia sau de migdale, nu functioneaza la fel de bine, a spus Alexander von Maillot.
 
Chiar daca pe piata exista deja cateva marci de ciocolata cu lapte vegane, majoritatea marcilor populare nu s-au alaturat acestui trend. Alexander von Maillot, firma renumita pentru iepurasii de Pasti inveliti in staniol galben, a inceput sa vanda batoane de ciocolata cu lapte de ovaz sub marca Hello. De asemenea, Mars Inc. a introdus o versiune vegana a baloanelor sale de ciocolata Galaxy pe piata din Marea Britanie iar marca Cadbury a grupului Mondelez International si-a anuntat si aceeasi intentie.
 
"Cererea pentru produse alimentare pe baza de plante este in crestere peste tot. KitKat a fost alegerea logica deoarece este cea mai mare marca si un brand global", a spus Alexander von Maillot.
 
Dulciurile sunt ultima categorie de produse pentru care Nestle a lansat o versiune pe baza de plante. Anul trecut Nestle Purina a introdus o linie de alimente pentru animale de companie care combina proteinele din carne cu insecte si proteine din plante. Tot anul trecut, Nestle a introdus carnatii pe baza de plante si in prezent produce si carne tocata si inghetata pe baza de plante.