Nestle investeste 2 mld dolari in materiale plastice reciclate

Gigantul alimentar Nestle a anuntat ca va investi pana la doua miliarde de franci elvetieni (2,07 miliarde de dolari) pentru a se aproviziona cu mai multe materiale plastice reciclate pentru ambalarea produselor sale şi pentru a reduce cu o treime folosirea de noi materiale plastice, transmite Reuters.

Scris de Agro Food, Luni, 20 Ianuarie 2020

Criticata deseori de activistii de mediu pentru ca ar fi un poluator de top cu produse din plastic, Nestle este sub presiune pentru a lua masuri in vederea reducerii deseurilor.

Compania elvetiană s-a angajat ca pana in 2025 sa facă ambalaje reciclabile sau reutilizabile 100%. Nestle va aloca peste 1,5 miliarde de franci elvetieni pentru a plati pentru costul suplimentar al plasticului reciclat.

Analistii considera ca Nestle, ca si alte companii care comercializeaza produse alimentare ambalate, se afla sub presiune pentru a-si revizui modelul de afaceri si portofoliile, pentru a satisface apetitul consumatorilor pentru mancare locala, sanatoasa si proaspata.

Nestle este prezent si in Romania. In portofoliul Nestle Romania figurează branduri precum Nescafe, Nesquik, Nespresso, Joe, KitKat, Lion, Maggi, Nirvana, Aloma, Darling, Friskies, Nestle Fitness