Metro amana vanzarea hipermarketurilor Real

Metro AG isi amana planurile de a ajunge la un acord privind vanzarea lantului sau de hipermarketuri Real pana la Adunarea Generala din 14 februarie, fata de termenul initial fixat la sfarsitul lunii ianuarie, au declarat pentru Reuters, surse care au dorit sa-si pastreze anonimatul.

Scris de Daniela Carolina Cristescu, Joi, 30 Ianuarie 2020

Luna trecuta, Metro a anuntat ca a intrat in negocieri exclusive cu un consortiu condus de investitorul imobiliar X+Bricks, care vrea sa achizitioneze lantul sau de hipermarketuri Real.

Un purtator de cuvant al Metro a precizat ca negocierile se deruleaza bine si retailerul german este increzator ca se va ajunge la un acord. Separat, un purtator de cuvant al consortiului nu a dorit sa comenteze informatia.

Metro Group a trecut printr-un proces de restructurare in ultimii ani pentru a se concentra pe activitatile cash-and-carry, vanzand magazinele Kaufhof si separandu-se de divizia de produse electronice de larg consum Ceconomy AG.

In anul fiscal 2018/2019, profitul Metro inainte de taxe si dobanzi, depreciere si amortizare (EBITDA), excluzand contributiile din tranzactiile imobiliare, a scazut cu 4,2%, la 1,173 miliarde de euro.

Metro opereaza in 26 de tari, avand 771 de magazine si 150.000 de angajati. Divizia Metro Cash & Carry s-a lansat oficial in Romania in luna octombrie 1996, cand a deschis primul magazin din Bucuresti. Astazi, reteaua numara 32 de magazine in 24 de orase.