Mega Image va elimina aproximativ 117 tone de plastic anual

Mega Image accelereaza strategia de dezvoltare durabila prin adoptarea de noi masuri si solutii menite sa diminueze si sa reutilizeze o parte din cantitatea de plastic comercializata in toate magazinele.

Scris de Agro Food, Luni, 06 Septembrie 2021
Astfel, Mega Image va elimina anual aproximativ 90 de tone de plastic prin renuntarea la folia pre-stretch pentru rasteluri, respectiv 27 de tone de plastic prin inlocuirea tacamurilor din plastic destinate consumului de produse gata preparate in magazine.
 
Masura de renuntare la folia pre-stretch a fost adoptata in urma unui proces amplu derulat in cadrul departamentului de Logistica, in urma caruia s-a observat ca infolierea rastelelor cu folie de plastic necesita un timp considerabil de actiune atat in depozite, cat si in magazine, generand in acelasi timp si o cantitate insemnata de folie de plastic consumata anual. Dupa cercetarea pietei si testarea solutiilor propuse de furnizori, s-a decis implementarea unor pereti textili, reutilizabili, cu ajutorul carora se vor securiza rastelele. Acestia au o durata de viata de pana la 5 ani si pot fi montati pe jumatatea inferioara a rastelului, pentru o incarcare mai usoara a partii superioare, permitand in acelasi timp si o curatare usoara, cat si o schimbare facila a carligelor sau corzilor, in cazul deteriorarii.
 
„Ducem mai departe angajamentul de a folosi plasticul cu masura, de a reutiliza mai mult si de a adopta solutii din materiale alternative. Am facut deja pasi importanti, prin schimbari in operatiunile noastre de logistica, prin reciclare si prin eliminarea produselor marca proprie din plastic de unica folosinta, insa nu ne oprim aici, cautam in continuare solutii pentru un viitor sustenabil pentru comunitatile din care facem parte”, spune Adrian Nicolaescu, VP marketing, comunicare, e-commerce si sustenabilitate Mega Image.
 
Plasticul are un impact negativ din ce in ce mai pronuntat asupra mediului inconjurator, iar Mega Image adopta constant solutii concrete pentru un mediu curat si sigur, printre care si inlocuirea tacamurilor de unica folosinta din plastic pentru produsele marca proprie cu alternative sustenabile din lemn, certificate FSC. Odata cu implementarea acestei solutii, vor fi eliminate 27 de tone de plastic anual.
 
In ultimii ani, au fost adoptate mai multe masuri cu obiectiv de reducere a poluarii si protectie a mediului prin reducerea consumului de plastic, reutilizarea si reciclarea deseurilor din plastic, respectiv:
- Retragerea din magazine si inlocuirea cu produse realizate din materiale biodegradabile a tuturor produselor marca proprie din plastic de unica folosinta;
- Pungile de cumparaturi din plastic au fost inlocuite cu alternative realizate din material compostabil si biodegradabil;
- Introducerea saculetilor reutilizabili, din material textil sau sintetic la zona de fructe si legume si sacoselor reutilizabile Mega Chic;
- Colectarea si reciclarea PET-urilor si dozelor de aluminiu de la consumatori, in 13 centre de reciclare din Bucuresti;
- Colectarea, compactarea si reciclarea tuturor ambalajelor secundare si tertiare din carton si plastic.
- Renuntarea la fereastra din plastic la pungile de panificatie confectionate din hartie certificata FSC si inlocuirea acesteia cu fereastra din hartie, care a adus o scadere de 33 de tone a cantitatii de plastic comercializate.
- Sticlele de plastic de suc fresh Mega Apetit din magazine au fost inlocuite cu variante care contin 30% plastic reciclat.
 
Mega Image va continua sa ii incurajeze pe consumatori sa adopte un comportament de reutilizare a obiectelor din plastic, implementarea unor solutii alternative pentru reducerea consumului de plastic, precum si inlocuirea acestuia cu materiale biodegradabile sau reutilizabile.