Mecanica Ceahlău a înregistrat în primul semestru o cifră de afaceri de 14,7 milioane lei

Mecaniza Ceahlău a realizat în primul semestru al acestui an o cifră de afaceri de 14,69 milioane lei, cu aproape 60% mai mare comparativ cu cea din perioada similară din 2020, conform datelor remise Bursei de Valori Bucureşti.

Scris de Agro Food, Marti, 10 August 2021

Veniturile nete din vânzarea de bunuri au fost în primele şase luni din 2021 de 14,585 milioane lei. Bonusul comercial acordat distribuitorilor conform contractelor în vigoare reprezintă o consideraţie variabilă pe care societatea a estimat-o şi a recunoscut-o în preţul tranzacţiei la 30 iunie 2021, se menţionează în raportul transmis BVB.
Pe piaţa internă societatea a colaborat cu un număr de 18 de distribuitori repartizaţi pe întreg teritoriul ţării, cei mai importanţi fiind localizaţi în zonele preponderent agricole. Pe piaţa externă volumul de vânzări a fost realizat în proporţie de 2% din cifra de afaceri.
Mecanica Ceahlău deţine un segment important din piaţă pentru produsele semănători pentru plante prăşitoare şi pentru semănători pentru plante păioase. Cota de piaţă evaluată pentru aceste produse se situează între 20% şi 30% în ceea ce priveşte numărul de unităţi vândute.
La 30 iunie 2021, compania avea active totale de peste 58,423 milioane lei şi datorii de 9,802 milioane lei, din care 7,308 milioane lei datorii curente.
Mecanica Ceahlău este unul dintre principalii producători de utilaje agricole, produsele sale regăsindu-se atât pe întreg teritoriul României cât şi în ţări din Europa, Asia, America. Compania produce şi comercializează maşini şi utilaje agricole tractate şi purtate. Are în portofoliu peste 20 de grupe de produse destinate agriculturii, acoperind toate etapele lucrărilor agricole, de la pregătirea solului pentru însămânţare până la recoltare.
Pentru completarea ofertei şi modernizarea produselor, în anul 2003 au fost achiziţionate două licenţe externe: Lemken-pentru pluguri reversibile şi compactoare; Kleine-pentru semănători de mare precizie.