McDonald's continua introducerea de solutii de ambalare prietenoase cu mediul

McDonald's anunta introducerea de solutii alternative de ambalare, iar incepand din luna iunie in toate restaurantele din Romania, salatele vor fi servite in noi ambalaje de carton, alaturi de tacamuri de lemn.

Scris de Agro Food, Joi, 10 Iunie 2021
Potrivit unui comunicat al companiei, initiativa este parte a programului Better M prin care McDonald's desfasoara o serie de actiuni locale cu obiectivul de a inlocui ambalajele de plastic cu variante mai prietenoase cu mediul inconjurator.
 
Tinta este ca, pana in anul 2025, produsele destinate clientilor din toate restaurantele companiei sa fie impachetate in materiale care provin 100% din surse regenerabile, reciclate sau certificate.
 
Platforma Better M include toate actiunile desfasurate de McDonald's cu obiectivul de a imbunatati constant materialele in care sunt impachetate produsele destinate clientilor, iar in Romania acesti pasi au inceput sa fie implementati treptat, inca de anul trecut.
 
Astfel, in ianuarie 2020, primul pas a fost realizat prin inlocuirea ambalajului inghetatei McFlurry cu unul de carton, fara capac de plastic. De asemenea, in luna octombrie a anului trecut a fost lansata initiativa "Pai la cerere" prin care paiele au fost oferite clientilor doar la cerere.
 
Incepand cu luna februarie 2021, au fost inlocuite paiele de plastic cu cele de hartie, biodegradabile si compostabile (oferite in continuare la cerere), iar din mai - iunie 2021 sunt introduce ambalajele din carton pentru salate, precum si tacamurile din lemn.
 
Pana la sfarsitul acestui an, compania va inlocui si ambalajul inghetatei McSundae cu o noua varianta.
 
Premier Restaurants Romania opereaza restaurantele McDonald's in Romania. McDonald's este lider al pietei restaurantelor, cu 88 de restaurante in 27 de orase, dintre care 43 restaurante cu McDrive si 44 de cafenele McCafe.
 
Pana in prezent, compania a investit peste 800 milioane de lei in Romania si are o echipa de 5.000 de angajati. Premier Restaurants Romania este parte a companiei Premier Capital, partenerul pentru dezvoltare al restaurantelor McDonald's din Estonia, Grecia, Letonia, Lituania, Malta si Romania.
 
Premier Capital plc opereaza 162 de restaurante in sase tari, are peste 8.800 de angajati si reprezinta business-ul McDonald's al grupului Hili Ventures Ltd, grup implicat in diverse operatiuni de logistica, transport naval, inginerie, petrol si gaze, tehnologie, proprietati, ospitalitate si leasing, ce detine parteneriate cu McDonald's si Apple.