McDonald’s lanseaza initiativa Pai la Cerere

De la finalul lunii octombrie, angajatii McDonald’s ofera paie pentru bauturi exclusiv la cererea clientilor, cu scopul de a incuraja consumatorii sa renunte la consumul paielor de plastic, exceptie facand anumite bauturi, precum shake-urile, limonadele si frappe-urile de la McCafé, dar si comenzile de la McDrive, unde toate bauturile vor fi oferite cu paie.

Scris de Agro Food, Miercuri, 04 Noiembrie 2020
De asemenea, atunci cand aleg sa comande prin McDelivery, clientii au optiunea de a alege in aplicatiile de comanda daca vor sa primeasca sau nu paie pentru bauturile lor.

 

Actiunea face parte din angajamentul global McDonald’s de a dezvolta constant ambalaje mai sustenabile, astfel incat in 2025 sa isi atinga obiectivul ca 100% dintre ambalajele destinate clientilor sa fie produse din surse regenerabile, reciclate sau certificate si sa recicleze ambalajele in toate restaurantele sale din intreaga lume.

 

Acesta este al doilea pas pe care compania il face in acest an in Romania pentru a inlocui ambalajele existente cu variante mai sustenabile, dupa ce in ianuarie 2020 a schimbat ambalajul inghetatei McFlurry, inlocuind paharul de plastic cu o varianta realizata din hartie. La finalul acestui an, McDonald’s va schimba si ambalajele de salata, urmand ca in 2021 sa introduca noi variante sustenabile pentru solutiile de ambalare din restaurantele sale.

 

„La McDonald’s ne-am asumat ca pana in 2025, la nivel global, vom inlocui toate ambalajele de plastic din restaurante, astfel incat 100% dintre acestea sa provina din surse regenerabile, reciclate sau certificate. Ne aliniem acestei promisiuni si la nivel local, in Romania, unde implementam si dezvoltam solutii de ambalare sustenabile, avand grija in acelasi timp sa mentinem standardele de calitate si experienta placuta din restaurante. Stim ca tot mai multi clienti isi doresc sa protejeze mediul inconjurator si ii invitam sa ne sustina in demersul nostru, astfel incat impreuna sa reusim sa reducem cat mai mult cantitatea de paie de plastic”, a declarat Paul Dragan, director general Premier Restaurants Romania.

 

Initiativa „Pai la Cerere” face parte din platforma de sustenabilitate Better M, prin care McDonald’s promite sa dezvolte noi solutii de ambalare pentru produsele destinate clientilor, integrand constant in acest proces standardele de sustenabilitate si sugestiile venite din partea consumatorilor.