McDonald’s continua sa introduca noi ambalaje sustenabile

McDonald’s continua demersurile prin care contribuie la un viitor mai sustenabil si a introdus ambalaje noi, din carton, pentru toata gama de inghetata, alaturi de inlocuirea linguritelor de plastic cu cele din lemn.

Scris de Agro Food, Miercuri, 08 Septembrie 2021
Cea mai noua schimbare este reprezentata de inlocuirea ambalajului de plastic cu unul din carton pentru inghetata McSundae, dupa ce, la inceputul anului 2020, a fost introdus noul ambalaj prietenos cu mediul pentru inghetata McFlurry.
 
„Eforturile noastre continue sunt concentrate asupra obiectivului comun de a proteja mediul inconjurator prin folosirea materialelor ce provin din surse regenerabile sau certificate. Pastram standardele produselor, iar clientii nostri se bucura in continuare de gustul inghetatei McDonald’s cu care s-au obisnuit. Ne bucuram sa facem un nou pas prin care construim un viitor mai sustenabil, reusind sa reducem consumul de plastic cu pana la 40 de tone anual, doar prin schimbarea ambalajelor pentru inghetata, in toate restaurantele noastre din Romania”, a declarat Paul Dragan, director general Premier Restaurants Romania.
 
Demersul este parte a initiativei „Treptat. De la mic la Mare” din platforma Better M prin care McDonald’s implementeaza constant solutii sustenabile de ambalare. Astfel, compania contribuie la angajamentul global ca, pana in 2025, produsele destinate clientilor din toate restaurantele sale sa fie servite in materiale care provin 100% din surse regenerabile, reciclate sau certificate.
 
In Romania, initiativele au fost implementate inca de anul trecut:
  • Ianuarie 2020 – inlocuirea ambalajului inghetatei McFlurry cu unul de carton, fara capac de plastic;
  • Octombrie 2020 – a fost lansata initiativa “Pai la cerere” prin care paiele de plastic au fost oferite clientilor doar la cerere;
  • Februarie 2021 – au fost inlocuite paiele de plastic cu cele de hartie, biodegradabile si compostabile, acestea fiind oferite in continuare la cerere;
  • Mai-Iunie 2021 – sunt introduse ambalajele de salate din carton, precum si tacamurile din lemn;
  • August 2021 – inlocuirea ambalajului inghetatei McSundae cu o noua varianta din carton.