Lidl se implica in formarea cadrelor didactice din peste 100 de scoli

Lidl va sustine formarea cadrelor didactice din peste 100 de scoli, care vor oferi educatie celor peste 3000 de copii beneficiari ai programului Teach for Romania.

Scris de Laura-Georgiana Cioba, Marti, 20 August 2019

„La achizitionarea oricarui produs din gama Scoala in culori vesele, in perioada 19 august - 1 septembrie, Lidl doneaza 1 leu pentru continuarea activitatilor desfasurate de Teach for Romania in scolile din tara. Astfel, cu ajutorul clientilor sai, Lidl va sustine formarea cadrelor didactice din peste 100 de scoli, care vor oferi educatie de calitate celor peste 3000 de copii beneficiari ai programului”, se arata intr-un comunicat al Lidl. 

Potrivit sursei citate, in Romania, in medie, dintr-o clasa de 24 de elevi, mai putin de jumatate ajung sa sustina examenul de bacalaureat si doar 10 dintre acestia promoveaza, conform Unicef si ISE. Mii de copii abandoneaza scoala fara abilitati elementare care sa le permita sa devina cetateni functionali, fara perspective reale de a-si construi viitorul, iar cei mai afectati sunt copiii din medii vulnerabile.

De aceea, programul national Teach for Romania isi propune sa contribuie la dezvoltarea unui sistem educational echitabil, de calitate, in care profesorii sa se concentreze exclusiv pe nevoile de educatie ale copiilor, oferindu-le o sansa reala la un viitor mai bun. „Aceasta este cea de-a treia asemenea initiativa prin care Lidl Romania isi implica activ clientii in sustinerea programului Teach for Romania. De la demararea parteneriatului strategic dintre Lidl si Teach for Romania, in 2016, si pana in prezent, Lidl impreuna cu clientii sai au sprijinit financiar organizatia cu peste 500.000 euro, sustinand mai bine de 100 de cadre didactice in misiunea lor de a imbunatati calitatea educatiei si de a creste potentialul copiilor proveniti din medii vulnerabile. Astfel, peste 5.000 de elevi din 100 de scoli au beneficiat de ore de literatie si numeratie, cursuri de dezvoltare de abilitati socio-emotionale, au invatat cum sa aiba gandire critica, cum sa socializeze si sa comunice”, precizeaza sursa citata.

Teach for Romania este o organizatie non-profit care activeaza din 2014. In cei doi ani de predare ca profesor sau invatator sprijinit de Teach for Romania, participantii au parte de programe de pregatire si training din partea unor profesionisti in pedagogie si leadership, dar si acces la cea mai mare comunitate globala in educatie si leadership - Teach for All.