Lidl organizeaza o noua campanie de donare de alimente, in 120 de magazine din tara

Risipa alimentara continua sa fie o problema majora ce produce consecinte importante atat asupra economiei, cat si asupra mediului. In Romania, se arunca anual aproximativ 250 kg de alimente/locuitor, conform www.foodwaste.ro.

Scris de Agro Food, Miercuri, 21 Aprilie 2021
Pentru a contribui activ la reducerea risipei alimentare si la combaterea saraciei din tara, Lidl este partener al retelei de Banci pentru Alimente din Romania, inca de la fondarea primei astfel de organizatii, in Bucuresti, in 2016.
 
De atunci si pana la 1 aprilie 2021, reteaua nationala a Bancilor pentru Alimente a colectat de la companiile partenere 5.076 de tone de alimente, care au fost distribuite catre 113.000 de persoane din categorii vulnerabile, sustinute in mod recurent, prin intermediul celor aproximativ 400 de ONG-uri partenere ale retelei. Cantitatea colectata doar in primul trimestru din 2021 de catre cele 7 banci active (Bucuresti, Cluj, Roman, Brasov, Oradea, Timisoara, Constanta) a fost de 760 de tone de alimente.
 
Campania de colectare de alimente adresata clientilor, organizata de Lidl in aceasta primavara, se va desfasura in 120 de magazine Lidl din 40 de localitati.  Intre 19 aprilie – 16 mai 2021, clientii pot dona produse alimentare in cutiile special amenajate la iesirea din magazine, dupa casele de marcat. Produsele care pot fi donate sunt semnalizate la raft in magazinele Lidl participante si fac parte din categorii neperisabile, care nu necesita o temperatura speciala de pastrare, precum: alimente de baza (ulei, faina, zahar, orez, ingrediente de copt), conserve de legume, conserve de carne, conserve de fructe, paste fainoase, sosuri, lapte UHT (care se pastreaza la temperatura camerei), produse de patiserie ambalate, biscuiti, cafea, ceai, dulceata si gemuri. Produsele colectate in cadrul campaniei vor fi preluate de catre Bancile pentru Alimente si distribuite mai departe beneficiarilor finali, printre care se numara camine de batrani si centre de plasament pentru minori, cantine sociale sau centre pentru persoane fara adapost.
 
In cadrul ultimelor doua editii ale campaniei de colectare, organizate in magazinele Lidl in preajma sarbatorilor de iarna in 2019 si 2020, clientii Lidl s-au implicat si au sustinut comunitatile vulnerabile, donand in total peste 27 de tone de alimente. Lista completa a magazinelor participante poate fi consultata aici. https://corporate.lidl.ro/sustenabilitate/mediu/colecta-de-alimente-organizata-de-lidl-si-banca-pentru-alimente
 
In plus, cu ocazia celei de-a treia editii a campaniei de colectare de alimente organizate in magazinele Lidl, reteaua nationala a Bancilor pentru Alimente deschide o noua Banca regionala la Craiova, care va deservi judetele Dolj, Gorj, Mehedinti, Valcea si Olt, ceea ce contribuie la extinderea retelei la nivel national. In continuare, reteaua urmeaza sa deschida o noua banca regionala si la Galati.