Lidl inaugureaza un nou magazin cu format optimizat

Lidl inaugureaza un magazin in orasul Oravita, care dispune de o statie de incarcare pentru automobilele electrice, potrivit unui comunicat al companiei.

Scris de Agro Food, Marti, 22 Decembrie 2020
Lidl continua investitiile in Romania prin inaugurarea acestui magazin in orasul Oravita, judetul Caras-Severin, pe data de 21 decembrie.
 
Noul magazin are o suprafata de vanzare de peste 1.300 de metri patrati si dispune de peste 100 de locuri de parcare, precum si de o statie de incarcare pentru automobilele electrice, unde se vor putea alimenta cate doua masini simultan.
 
Lidl optimizeaza constant formatul magazinelor, astfel incat sa aiba un impact cat mai redus asupra mediului, dar si sa ofere o experienta de cumparaturi cat mai buna. Astfel, noul magazin Lidl de pe strada Closca, nr. 41 B, inlocuieste o unitate situata la aceeasi adresa, care a fost inchisa pe 20 decembrie 2020, deoarece nu a mai corespuns standardelor companiei in ceea ce priveste sustenabilitatea si experienta pentru clienti.
 
Prin utilizarea unor tehnologii avansate din domeniul constructiilor si in conformitate cu normele de protectie a mediului, noul magazin Lidl din Oravita dispune de solutii si tehnologii moderne, care asigura standarde inalte de eficienta energetica. Printre acestea se numara sistemul de iluminat LED, cu senzor de prezenta, sistemele de recuperare a caldurii integrate in instalatiile de ventilatie ori statia de incarcare pentru automobile electrice.
 
Pentru a limita raspandirea virusului SARS-CoV-2, pe baza recomandarilor oficiale ale autoritatilor, Lidl face o serie de recomandari pentru clienti, publicate atat online, cat si in incinta magazinelor. Printre cele mai importante recomandari se numara plata cu cardul bancar, evitarea zonelor aglomerate, atingerea doar a fructelor si legumelor pe care doresc sa le cumpere si pastrarea distantei recomandate fata de alte persoane.
 
Pentru a-i ajuta pe clientii care stau la coada sa pastreze distanta recomandata fata de cei din jurul lor, si in noul magazin din Oravita se gasesc indicatoare pe podea in zona caselor de marcat. In acelasi timp, Lidl face apel la solidaritatea clientilor pentru a respecta la randul lor atat recomandarile autoritatilor, cat si masurile individuale de preventie in timpul cumparaturilor.
 
Lidl, parte a grupului Schwarz, cu sediul central in Neckarsulm, este una dintre companiile de top de pe piata de retail alimentar din Europa. Lidl este prezent in 32 de tari din intreaga lume si in prezent opereaza aproximativ 11.200 de magazine si peste 200 de centre logistice in 29 de tari la nivel mondial.