La Cocosatu’ a deschis un nou restaurant

Restaurantul cu specific romanesc La Cocosatu’ a deschis al doilea local din Bucuresti, pe strada Clucerului nr. 41. Investitia pentru noul restaurant se ridica la 150.000 euro si a inclus activitati de amenajare interioara a restaurantului si de utilare a bucatariei.

Scris de Laura-Georgiana Cioba, Marti, 22 Octombrie 2019

Compania estimeaza o cifra de afaceri de 500.000 euro pe an, pentru al doilea restaurant al grupului, dupa primul an de activitate.

La Cocosatu’ Clucerului este al doilea restaurant lansat sub brandul La Cocosatu’, dupa restaurantul La Cocosatu’ Baneasa, deschis in 1993 de Ion Oita. Primul restaurant al grupului a fost reamenajat in perioada 2016-2017, in urma unor investitii succesive in valoare de 250.000 euro care au vizat transformarea spatiilor interioare si exterioare ale restaurantului, precum si modernizarea si utilarea bucatariei.

„La Cocosatu’ este un brand de renume al capitalei si nu numai. S-a nascut aproape in acelasi timp cu democratia, in 1993 si, de atunci, a fost alaturi de romani in cele mai frumoase dar si in cele mai grele momente ale vietii lor. Fie ca a fost vorba despre un eveniment fericit sau trist, am fost mereu aici, pregatiti sa le alinam tristetea cu un vin bun si o mancare gustoasa sau sa ne bucuram alaturi de ei in momentele placute ale vietii. La Cocosatu’ a fost, mereu, prima reintalnire cu mancarurile noastre romanesti, a romanilor plecati la munca in strainatate. Anul acesta am simtit ca este momentul sa mergem mai departe, sa ne transformam intr-un grup de restaurante, deschizand un nou local in strada Clucerului, intr-o zona incarcata de amintiri si frumusete. Speram ca si acest restaurant sa fie pe placul clientilor nostri si ii asiguram ca vor regasi aici aceleasi preparate gustoase pe care le pregatim de 25 de ani”, au declarat actionarii grupului La Cocosatu’.

In urma cu doua saptamani, Inspectorii de la Protectia Consumatorilor au inchis, temporar, restaurantul La Cocosatu' din Baneasa, in urma neregulilor constatate in cadrul unui control desfasurat aici. Unitatea a fost amendata cu 20.000 de lei.

Ulterior, reprezentantii restaurantului au venit cu precizari. „Deoarece in spatiul public au aparut diverse informatii referitoare la calitatea produselor noastre, facem urmatoarele precizari:

- Cele 52 de kilograme de produse retrase de la vanzare consta in produse diverse din carne care au fost achizitionate proaspete si au fost congelate.

 - Deoarece legea Romaniei nu mai permite acest lucru, aceste produse au fost considerate neconforme cu standardele Uniunii Europene si retrase de la vanzare.

- Toate produsele pe care le avem la vanzare respecta termenul de valabilitate, fie ca sunt proaspete sau congelate”, se arata in anuntul facut pe Facebook de reprezentantii restaurantului.