Kaufland demareaza un nou program ce vine in sprijinul producatorilor locali de legume si fructe

Kaufland Romania initiaza un nou program agricol in parteneriat cu Cooperativa Tara mea, ce vine in sprijinul producatorilor locali mici de fructe si legume, prin care le garanteaza acestora siguranta cantitatilor cultivate si vandute, dar si un profit sigur.

Scris de Agro Food, Marti, 25 Mai 2021
Obiectivele principale ale programului sunt consolidarea structurii producatorilor romani, dar si colaborarea pe termen lung, cu extinderea capacitatilor si diversificarea portofoliului de articole.
 
Sustinerea producatorilor locali reprezinta o prioritate in politica de achizitii Kaufland Romania. Compania a sprijinit intotdeauna producatorii romani si a ales sa colaboreze cu acestia ori de cate ori acest lucru a fost posibil, iar acest program vine sa intareasca aceasta promisiune.
 
Produsele micilor fermieri din program sunt certificate international pentru calitate si siguranta (Global G.A.P.), respecta standardele de prospetime Kaufland si se vor gasi la raionul de legume-fructe incepand chiar din lunile mai-iunie. In sezon, sortimentul de legume si fructe de la raft ajunge pana la peste 90% produse romanesti.
 
Pentru acest proiect, Kaufland va colabora cu 237 de fermieri si producatori mici de pe teritoriul intregii tari, inscrisi in Cooperativa Tara mea, si va colecta de la acestia peste 9.000 de tone de fructe si legume. Programul se desfasoara in sezonul de legume si fructe din Romania, in perioada mai - octombrie 2021, cu posibilitatea de a fi extins pe termen mai lung.
 
Toti producatorii implicati in program indeplinesc urmatoarele cerinte:
  • Sunt certificati Global G.A.P. sau urmeaza sa obtina certificarea;
  • Au disponibile cantitatile necesare de fructe si legume agreate, ce pot fi planificate in avans;
  • Sunt producatori romani individuali sau fac parte dintr-o cooperativa;
  • Au capacitate de prelucrare sau ambalare a produselor;
  • Dispun de capacitate de racire sau pre-racire a produselor;
  • Au capacitate logistica catre depozitele centrale;
  • Dispun de capacitare de stocare adecvata, daca este necesar.
  • Se angajeaza sa respecte criteriile de calitate si prospetime ale Kaufland Romania;
 
Producatorii mici si mijlocii care indeplinesc aceste cerinte pot sa se alature programului, prin inscrierea in Cooperativa Tara mea. Pentru anul 2021, in faza initiala a programului, au fost incluse 5 articole principale, iar planul pentru anul urmator consta in marirea cantitatilor si diversificarea portofoliului de produse.
 
Cantitatile mentionate reprezinta aproximativ 30% din cantitatea necesara de produse pe sezon, iar pentru restul articolelor se colaboreaza cu alti furnizori locali. Suprafata contractata in program este de cca. 150 ha.
 
,,Producatorii locali mici au in continuare nevoie de sustinere, mai ales intr-o perioada in care toata economia e pusa la grea incercare. Ne dorim sa fim alaturi de ei, cautand mereu solutii noi sa ii sustinem sa se dezvolte. Cei care aleg sa ii sprijine au numai de castigat, fiindca romanii cauta in magazine produsele locale, iar dezvoltarea sectorului agricol intern inseamna deopotriva si dezvoltarea economiei locale, pe langa cea a business-ului. Cooperativa este cea mai sigura forma de asociere pentru micii producatori care vor sa creasca si noi suntem aici sa ii sustinem”, declara Valer Hancas, Director de Comunicare si Corporate Affairs Kaufland Romania.
 
Prin colaborarea cu Kaufland in acest proiect, producatorii locali beneficiaza de o mai mare predictibilitate a suprafetelor cultivate in raport cu cantitatile produse ce vor fi livrate, riscurile la nivelul productiei sunt reduse si li se asigura un profit sigur.