Kaufland a plasat automate de reciclare in toate magazinele din tara

Compania Kaufland a plasat in toate cele 144 de magazine din Romania automate de reciclare pentru recipiente de plastic, sticle sau doze de aluminiu.

Scris de Agro Food, Joi, 02 Septembrie 2021
Kaufland Romania a inceput dotarea magazinelor cu automate de colectare selectiva din anul 2018, debutand cu 3 magazine.
 
De la inceputul anului si pana in prezent, peste 1 milion de clienti au folosit automatele de reciclare puse la dispozitie de Kaufland, recicland peste 5.700.000 de ambalaje, potrivit comunicatului.
 
Numarul de clienti care recicleaza a crescut in prezent cu peste 40% fata de cei 700.000 care reciclau in septembrie 2020. Kaufland si-a propus ca pana in anul 2025 sa reduca cu 20% utilizarea plasticului, iar 100% din ambalajele produselor marca proprie sa fie realizate din materiale care permit un nivel maxim de reciclare.
 
Clientii care folosesc automatele si recicleaza ambalaje primesc reduceri la cumparaturi, in cadrul campaniei "Reciclezi si Salvezi", se precizeaza in comunicat. Astfel, clientii care recicleaza ambalaje primesc cupoane de reducere, astfel: persoanele care aduc 5 recipiente (recipiente de plastic cu volum de pana la 3 litri, sticle sau doze de aluminiu cu volum de pana la 1 litru) la automatele din parcarile magazinelor primesc un cupon cu 10% extra reducere fata de pretul promotional comunicat in oferta pentru articolele semnalizate cu indicativul "Reciclezi si Salvezi". Cupoanele pot fi obtinute si utilizate timp de 2 saptamani in toate magazinele Kaufland.