Institutul Culinar Disciples Escoffier pune bazele unei pepiniere de bucatari profesionisti

Una dintre cele mai cunoscute scoli culinare la nivel international, Institutul Disciples Escoffier si-a primit statutul de institut de sine statator.

Scris de Laura-Georgiana Cioba, Joi, 12 Septembrie 2019

Astfel, acesta se afla din acest moment sub coordonarea presedintelui Asociatiei Disciples Auguste Escoffier in Romania, Stefan Oprea, care alaturi de MasterCheful francez, David Contant vor pune bazele unei pepiniere de bucatari profesionisti care vor avea acces la o programa de studiu creata in Franta. Programa cursurilor este realizata de catre initiatorii institutului din Franta si va fi aplicata in Romania de catre profesorii, David Contant si Ciprian Nicolescu.

„In urma absolvirii celor trei module Escoffier ne propunem ca toti cursantii nostri sa aiba o viziune ampla asupra artei culinare, sa fie capabili sa profeseze cu profesionalism meseria de bucatar si sa transmita pasiunea pentru arta gastronomica prin fiecare produs pregatit in stil propriu”, a declarat in cadrul evenimentului de lansare Stefan Oprea.

Costul unui curs de baza este de 1.500 de euro si se va desfasura pe o perioada de 4 luni, cel destinat nivelului mediu este de 3.000 de euro, iar cel dedicat profesionistilor se ridica la suma de 4.500 de euro.

Programele Institutului Culinar Disciples Escoffier se vor desfasura in cadrul Bilancia, unul dintre cei mai cunoscuti jucatori de pe piata utilajelor si distributiei de servicii si accesorii din industria ospitalitatii.