Inspectorii sanitari veterinari au aplicat amenzi de 47.000 lei, pe litoral

Inspectorii sanitari veterinari si pentru siguranta alimentelor care activeaza in cadrul Comandamentului Sezon Estival 2018, au verificat in perioada 23.07.2018 – 29.07.2018, 187 de unitati amplasate in cele 7 zone de interes turistic: Navodari,  Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costinesti si Mangalia.

Scris de Agro Food, Marti, 31 Iulie 2018

Controalele au vizat: 74 de restaurante, 3 pizzerii, 4 cantine, 28 de unitati tip fast – food, 10 braserii, 15 unitati de tip bufet, 14 baruri, 1 unitate tip bistro, 22 de magazine alimentare, 4 cofetarii/patiserii, 7 laboratoare de cofetarie/patiserie,  1 depozit alimentar si 3 rulote.

 

Pentru abaterile de la legislatia sanitara veterinara si pentru siguranta alimentelor, 10 restaurante, 5 unitati tip fast – food, 2 magazine alimentare, 3 baruri, 1 pizzerie, 1 braserie si 1 rulota,  au fost sanctionate contraventional, cu amenzi in valoare de 47.000 de lei.

 

In perioada mai sus mentionata, au fost confiscate si retrase de la vanzare 9,6 kg de produse alimentare improprii consumului uman, produse care au fost dirijate catre o unitate de neutralizare.

 

In urma acestor controale s-au constatat deficiente cu privire la:

 

- manipularea necorespunzatoare a produselor alimentare;
- comercializarea directa catre consumatorul final a produselor alimentare in spatii neaprobate sanitar veterinar;
- ambalarea si etichetarea necorespunzatoare a produselor alimentare, in vederea depozitarii si valorificarii, precum si comercializarea acestora neetichetate potrivit legislatiei in vigoare;
- conditii necorespunzatoare de igiena in spatiile de productie;
- depozitarea necorespunzatoare a produselor alimentare;